Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Slik så det ut på Løvås skole da Håvard Lorentzen tok OL-gull. (Foto: Kim Bøyum)

OL-gull til Håvard Lorentzen!

Håvard Lorentzen (24) er olympisk mester på 500 meter. På Løvås skole skrek de av glede.

Håvard Lorentzen er tidenes første bergenser med individuelt OL-gull. 25-åringen fra Krohnegården i Fyllingsdalen satte olympisk rekord på 500 meter mandag med tiden 34,41. Det var ett (!) hundredel raskere enn den sørkoreanske sølvvinneren Cha-Min kyu. Bronsen gikk til kinesiske Gao Tingyu.

LES OGSÅ: Takk skal du ha, Håvard!

På Løvås skole, der Lorentzen gikk fra 1998 til 2005, var stemningen elektrisk. Elevene på de eldste trinnene hadde samlet seg og så hele 500-meteren på storskjerm. “Håvard, Håvard, Håvard!” gjallet det da Lorentzen sto på startstreken. Da det ble klart at det ble bergensk gull, tok det fullstendig av.

Takker familien

- Det er helt fantastisk. Det er akkurat det jeg drømte om. Å levere i dag er helt fantastisk. Dette er det største man kan oppleve, og jeg er nødt til å takke familien min, uten dem hadde det aldri gått., sier Lorentzen til EurosportNorge.

På Løvås husker de ham som en sympatisk og idrettsglad gutt.

- Han var veldig glad i gym. I friminuttene var han aktiv og fant på ting oppi trærne og i naturen. En fin fyr, som var liten og sped av vekst, sier lærer Jan Magne Solvang.

- Høflig og grei

- Håvard var en høflig og grei gutt, og arbeidsom på skolen. Og veldig sporty. I den familien var det enten sykling eller skøyter, sier Liv Sæverhagen, som var Lorentzens kontaktlærer i 6. og 7. klasse.

Ådne Søndrål, gullvinner på 1500 meter i OL i Nagano i 1998, hyller fyllingsdølen.

- For de som går på skøyter, er dette like viktig som 100-meteren i friidrett. Alle de store landene er med. Alle de største går om å vinne. Det gjør at interessen blir enorm. Det er helt sinnssykt, rett og slett, sier Søndrål til VG.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no