Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Ordfører Marte Mjøs Persen gratulerer Åge Loua med verdensmestertittelen. (Foto: Cathrine Holden)

  • Laget fra Løvåsen venter på medaljene sammen med ordfører Marte Mjøs Persen.

  • Ann-Elin Lervik underholdt på festen.

  • Kjell Wickstrøm mottok det synlige beviset på vegne av laget fra Løvåsen sykehjem. Her jubler han sammen med ordføreren.

Vant sykkel-VM for eldre: – Nå er vi et syklehjem

60 institusjoner fra Norden, Tyskland og Canada deltok i sykkel-VM for eldre. Best av alle var Løvåsen sykehjem fra Fyllingsdalen. 

I løpet av fem uker tilbakela beboerne på Løvåsen 2101 kilometer på sykkel. Det holdt til førsteplass  i lagkonkurransen i VM. Og ikke nok med det - Løvåsen tok både sølv og bronse i kvinneklassen også. Tirsdag 3. oktober  ble VM-gullet behørig feiret med fest, premieutdeling og ordførerbesøk. 

– Det er gledelig at vi endelig har fått norsk gull i sykkel-VM. Og enda bedre at det kom til Bergen, sa ordfører Marte Mjøs Persen i sin tale til beboerne.

– Gullet kom hem!

Det er bedriften Motitech som står bak sykkel-VM for eldre. De utvikler motivasjonsteknologi rettet mot fysisk aktivitet hos eldre, og er bygget på et prosjekt startet av Bergen kommune i 2012.  Resultatet av det første prosjektet ble så vellykket at de utvidet tilbudet også utenfor landegrensene. 

«Sykkel-VM for eldre»  startet 21. august og ble avsluttet søndag 1. oktober.  

– Det var jevnt veldig lenge.  Det var siste lørdagen som ble avgjørende for Løvåsen sin del. Det er veldig godt at vi klarte å få gullet til VM-byen Bergen. Og ikke minst at vi slo Oslo på målstreken.  Gullet kom hem, sa Jan Inge Ebbesvik i Motitech på medaljefesten.

Det var 20 stykker som syklet på laget til Løvåsen. Alle fikk medaljer og klem av ordføreren, i tillegg til en stor pokal som nå skal få hedersplass i foajeen på sykehjemmet.  Etterpå vanket det kake, vafler, kaffe og boblevann til alle beboerne og deres pårørende.  

– Nå er vi et syklehjem, sa den muntre gjengen da de hadde fått det synlige beviset på verdensmestertittelen.

Instituttleder på Løvåsen sykehjem, Ingrid Tvedt, forteller at Løvåsen egentlig planla feiring av at de ble Bergens beste institusjon, da de fikk beskjed om at de hadde vunnet gull også sammenlagt.

–  Vi var i Fana kulturhus på fredag for å motta pris for beste institusjon i Bergen.  Da begynte vi å planlegge feiringen. Vi visste vi lå godt an sammenlagt, men vi trodde ikke at vi hadde gått helt til topps.  Mandag fikk jeg telefon om at vi hadde vunnet lagkonkurransen i VM. Det gjorde at vi måtte ringe inn og endre på kakene vi hadde bestilt, sier hun. 

Kø på syklene

– Vi begynte å forberede oss i vår og vi har hatt det kjempegøy i de fem ukene konkurransen har vart. Alle har vært kjempeflinke. De som har syklet har rapportert om at de har blitt bedre i ryggen og fått mer krefter i beina.  Det har til tider vært kø på syklene og vi har til og med hatt folk som har kommet ned før frokost i helgene for å sykle. Nå skal vi fortsette å bruke sykkelrommet så mye som mulig, sier aktivitetsleder Birte Eliassen.

Motitech leverte også levende bilder og lyd som ble brukt sammen med syklene. Det var en stor suksess blant de eldre, ifølge Eliassen.  – Flere av dem har syklet til hjemstedene sine og ene gangen var vi i Spania til tonene av Enrique Iglesias, sier hun. 

 

 

Av

Cathrine Holden

cathrine.holden@sydvesten.no

Sykkel-VM for eldre 2017

Sykkel-VM for eldre ble arrangert for aller første gang i 2017.
60 institusjoner fra Norge,Sverige, Danmark, Tyskland og Canada deltok.
1150 deltakere syklet til sammen 29.577,5 kilometer. 

Resultater lagkonkurransen:
Gull: Løvåsen sykehjem, Fyllingsdalen 2101 km
Sølv: Sofienbergsenteret, Oslo 2079,80 km
Bronse: Masfjorden sjukeheim 2049,4 km
4. plass: Rosenbadsgatan Karlstad, Sverige 1883,90 km
5.plass:  Lura Bo og omsorgssenter, Sandnes 1584,50 km

Verdensmester menn:
Eirik Næss, Meland sjukeheim: 1476,4 km
John Norvald Hope, Masfjorden sjukeheim: 1,295.1 km
Reidar Schoopp, Lura Bo og aktivitetssenter: 1,013.7 km

Verdensmester kvinner:
Britt Hegrenes, Åstveit sykehjem: 623,4 km
Anna Afifi, Løvåsen sykehjem: 561,5 km
Grethe Storebø, Løvåsen sykehjem; 319,4 km

Laget fra Løvåsen:
Anna Afifi
Grete Storebø
Ivar Glesnes
Kjell Wickstrøm
Per Normann Andersen
Odd Kristiansen
Trond Andersen
Robert Hamre
Lorese Vilnes
Åge Loua
Gerd Pedersen
Ragnar Kaarstad
Per Anders Storheim
Turid Valestrand
Ragnhild Stenseth Vik
Evy Wilhelmsen
Carmen Berger
Ingebjørg Skage
Olaug Jacobsen
Einar Færøy