Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • 18. desember ble familien dobbelt så stor. Her står pappa Andreas Ungesson med Sofia, mens mamma Hanne Mjeldheim holder Ebba. (Alle foto: Kim Bøyum)

Comeback og dobbel babylykke

Siden sist Fyllingen-profilen Andreas Ungesson var på håndballbanen, har livet hans forandret seg fullstendig.

Ebba og Sofia sover søtt når Sydvesten er på besøk i leiligheten på gamle Laksevåg. 18. desember kom tvillingene til Hanne Mjeldheim og Andreas Ungesson til verden, seks uker før termin. Nå er de over tre kilo begge to.

− Først våkner den ene og gaper. Så gaper neste. Det blir ikke mye søvn og hvile. Men nå er vi kommet inn i det. I starten var det veldig vanskelig, smiler Ungesson.

Han nyter uansett hver stund med de små og samboeren, og synes det går greit å kombinere med topphåndballen.

− Det hadde vært verre med en 8-4-jobb. Nå er jeg hjemme ganske mye.

Ute i 14 måneder

Kraftkaren fra Göteborg ble hentet til Norge av daværende FyllingenBergen-trener Anders Fältnäs i 2013. Ungesson har vist seg som en begavet spiller, men har stadig måttet takle nedturer i form av lange skadeavbrekk. Nå har han vært ute siden november 2015 med et avrevet korsbånd. Når FyllingenBergen starter vårsesongen på søndag er Ungesson endelig med i lagoppstillingen igjen.

− Man kan ikke kreve at jeg skal være på topp i første kamp. Jeg tenker at det er i sluttspillet det virkelig begynner. Det er åtte kamper dit, og målet er å være i full kampform når den tid kommer, sier Ungesson.

Fyllingen-trener Vidar Gjesdal ser frem til å få 29-åringen tilbake på banen.

− Det betyr mye å få ham tilbake. Vi trenger ulike kvaliteter i laget, og «Ankan» har tøffheten og fysikken. I starten er det nok i forsvar vi får mest nytte av ham. Han har et stykke vei til formen, så vi skal være litt tålmodig med ham, sier Gjesdal.

Spiller for ny kontrakt

Hva som skjer med familien Ungesson etter sesongen, avhenger delvis av det som skjer på håndballbanen de kommende månedene. Svenskens avtale går ut til våren.

− For meg handler det om å spille seg til en ny kontrakt. Sist sommer var det litt frem og tilbake på grunn av korsbåndsskaden. Nå gjelder det å vise at Fyllingen gjorde rett valg da de endte med å gi meg en sjanse med en ettårsdeal. Vi får se hva som hender, sier Ungesson.

Han holder muligheten åpen for å ta med seg familien og spille håndball et annet sted, men det er ikke fordi han ønsker seg bort fra Bergen.

− Det regner ganske mye i Gøteborg også! Og dessuten er det varmere her. Jeg trives veldig bra, sier Ungesson, meget tent før comebacket mot Halden på søndag klokken 18.

Da skal tobarnspappaen stille topp forberedt, uansett hvilket humør Ebba og Sofia er i.

− Natten før kamp skal han få sove på eget soverom, blunker samboer Hanne Mjeldheim.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andreas Ungesson

Født: 4. mai 1987.

Fra: Partille utenfor Gøteborg i Sverige.

Sivil status: Samboer med Hanne Mjeldheim. De fikk tvillingene Ebba og Sofia 18. desember.

Yrke: Er utdannet blikkenslager, men jobber for tiden på Metis vgs. ved siden av håndballen.