Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Jeff Harper og Frøya sviktet i andre periode. (Alle foto: Kim Bøyum)

Frøya falt sammen

Superåpning ble til klart tap mot Bærum.

Frøya-Bærum 78-90:

Det så svært lyst ut. I motsetning til sist helg mot Ammerud gikk Frøya ut i femtegir, og skaffet seg en 25-17-ledelse i løpet av de ti første minuttene. Deretter var det bråstopp. Bærum slo kraftig tilbake i den andre perioden, slik at stillingen til pause var 37-44. Derfra og inn kontrollerte østlendingene kampen.

− I starten hadde vi veldig høy uttelling på de lange skuddene. Det er nokså natulig at vi bommet på noen etter at vi traff fire-fem på rad. Vi ble litt forelsket i å skyte fra distanse, og det er lettere å forsvare seg mot det. I tillegg endret Bærum forsvaret sitt, og vi klarte ikke å justere angrepsspillet vårt, forklarer Frøya-trener Brent Hackman kollapsen i andre periode.

− Vi har ikke vært så flinke til å snu motgang når den kommer. Vi begynte dessverre å henge litt med hodet, sier Hackman.

19-åringen Morten Osland ble kåret til dagens Frøya-spiller. Den lokale ungdommen fikk mer spilletid enn vanlig, og takket for det med ti poeng og godt spill. Toppscorer ble Edmunds Gabrans med 17 poeng.

Nå venter hele seks bortekamper for Frøya før de skal spille hjemme på Melkeplassen igjen. Laget ligger som nummer syv, men med færre kamper spilt og god kontakt med de fleste av lagene foran på tabellen.

− Vi har snakket om den kommende perioden lenge, at det blir en tøff februar. Jeg skulle ønske vi gjorde jobben bedre i januar, slik at vi hadde hatt litt mer flyt inn i den neste måneden. Men nå begynner folk å komme tilbake fra skader og sykdom, og da har vi ganske bra bredde i troppen, sier Hackman.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Kampfakta

Frøya-Bærum 78-90

Frøya Arena

Perioderesultater: 25-17, 12-27, 17-18, 24-28

Toppscorer Bærum: Stina Mjøs 28

Frøya: Edmunds Gabrans 17, Jeff Harper 16, Morten Osland 10, Lars Rakner 10, Reno Silavs 9, Nikolas Phillips 8, Ali Ouakkaha 5, Håvard Flostrand 3, Marius Berntsen

Relaterte saker