Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Arne Ingebrigtsen og Frøya tapte mot Asker. (Foto: Thomas Owren)

  • Ali Ouakkaha tok ansvar da Frøya forsøkte å fullføre snuoperasjonen – men det holdt ikke helt inn. (Foto: Thomas Owren)

  • Frøya-coach Brent Hackman var rystet over spillet som ble servert før pause. (Foto: Thomas Owren)

  • Amerika-importen Jeff Harper hadde nettopp vært syk, og fikk ikke mange minuttene på parketten. 

  • Her går det galt: Askers Yele og Frøyas Harper kolliderer. Det var det siste begge foretok seg på lørdag, da begge hinket av med skader. (Foto: Thomas Owren)

  • Reno Silavs var skuffet etter tapet. (Foto: Thomas Owren)

  • Frøya var et nummer for små på lørdag. (Foto: Thomas Owren)

Frøya tilbake på jorden

En fryktelig andreperiode ødela kampen for Brent Hackmans gutter.

Etter en sukkersøt romjulsseier i lokaloppgjøret mot Gimle ble det tilbake til strieskjorte og havrelefse for Frøya da Asker kom på besøk på lørdag.

- Vi har en tendens til å slippe oss ned mot lag som sliter på tabellen. Det er ikke godt nok, sa Frøya-trener Brent Hackman etter å ha tapt 66-72.

Frøya tok oppskriftsmessig føringen og ledet 20-19 etter første periode, skjønt, laget kunne trengt en større buffer enn et fattig poeng. Andre periode var nemlig av det slaget man helst arkiverer under «best godt glemt» i annalene, en tynn lapskaus av feil, surr og generell tafatthet. Da den endelig var ferdig var Asker foran med 15.

- Det er noe av det verste jeg har sett av oss. Det virket som vi gikk helt i stå, og trodde alt skulle gå av seg selv, sa Hackman.

Etter pausen startet redningsaksjonen. Reno Silavs og Kurt Ali Ouakkaha Størseth tok ansvar, og bortelagets ledelse ble redusert fra 15 til fire poeng foran fjerde periode. Og da utlikningen kom med 6:53 igjen på klokka trodde hele Melkeplassen på hjemmeseier.

Den ble, dessverre for Frøya, avlyst.

Lagene fulgte hverandre helt til døra, men da kampen skulle avgjøres blåste vinden i bortelagets favør. Ouakkaha gikk i bakken i angrep med kun sekunder igjen, ett poeng bak, men i stedet for å få straffe blåste dommerne motsatt vei - til stor frustrasjon på hjemmebenken. Frøya fikk endatil en teknisk feil i fleisen i samme slengen, og kampen ebbet ut med fem straffekast omtrent på rappen, hvorav alle ble geleidet trygt i kurven, og en overraskende borteseier.

- Dommerne bommet, slik jeg ser det. De gikk glipp av feilen på Ali (Ouakkaha), og det ble avgjørende, sa Hackman.

Han kunne, om ikke annet, glede seg over at Frøya viste seg fra en bedre side i andre omgang, etter fadesen i andre periode.

- Hva sa du til dem i pausen?

- Jeg gjentok bare det jeg sa før kampen, om å spille ball, komme oss i posisjoner. Denne gangen ble jeg hørt, sa treneren.

Reno Silavs kunne imidlertid avsløre at treneren nok brukte en litt strengere stemme i pausen, for å få laget til å forstå alvoret.

- Treneren hadde noen tøffe meldinger i pausen, og det var helt nødvendig og helt på sin plass. Det vekket oss, og vi fremsto langt mer aggressive og på hugget etter pausen, sa playmakeren.

- Men vi våknet for sent. Det kjennes ergerlig, men jeg tror det handler om det mentale. Seieren mot Gimle var veldig følelsesladet, og jeg tror mange av gutta fikk en vanskelig jobb med å omstille seg til ny kamp.

Les et utvidet intervju med den tilbakevendte latviske playmakeren Reno Silavs i neste papirutgave av Sydvesten, som kommer på torsdag.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Kampfakta

Frøya - Asker 66-72 (20 - 19, 6 - 22 18 - 7, 22 - 24)

BLNO, Frøya Arena

Poeng, Frøya:

Kurt Ali Ouakkaha Størseth 20, Reno Silavs 16, Marius Lerøy Berntsen 10, Arne Ingebrigtsen 6, Alain Nzeyimana 4, Håvard Flostrand 4, Ivan Emanuely 4, Jeff Harper 2

Toppscorer, Asker: Sigurdtor Ingi Sigurdtorsson, 24

 

Relaterte saker