Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Iben Hvidsten ble kampens toppscorer da FyllingenBergen slo Drammen på hjemmebane. (Foto: Martine Onstad)

Nå tror Iben Hvidsten på medalje

- Det er på tide med medalje, sier Iben Hvidsten. Han ble FyllingenBergens toppscorer i den knepne seieren mot Drammen.

FyllingenBergen kjempet inn sin syvende seier denne sesongen lørdag. Men selv om hjemmelaget ledet med fire til pause mot Drammen, ble det svært tett mot slutten.

− Vi fikk et godt grunnlag inn mot pause, men så rotet vi det til i andre omgang. Vi snakket om at vi skulle stenge igjen bak, og forsøke å minimere de tekniske feilene, men det gjorde vi ikke, sier trener Vidar Gjesdal.

− Hva skjedde?

− Vi fortsatte å gjøre feil i stor stil, og ble straffet for det. Det var vi som fikk Drammen inn i kampen. Men jeg er fornøyd med at vi klarte å feste grepet til slutt.

Intense sluttminutter

Iben Hvidsten, Fyllingen-toppscorer med syv mål, er glad for seieren, men oppgitt over innsatsen i andre omgang.

− Vi fikk en ekstremt dårlig start i andre omgang, selv om vi startet med god ledelse. Det ble en slitekamp på slutten, og det resulterte i unødvendige utvisninger og mye tull, sier vingen.

Da bergenserne besøkte Drammen i høst, tapte de gule og blå 30-32. Det så nesten ut til å bli en reprise av bortekampen da østlendingene klarte å komme opp på 24-24 med åtte minutter igjen på klokken. Takket være Hvidsten slo Fyllingen tilbake og vant 29-26.

− Vi er et bedre lag og skal vinne. Nå tapte vi mot dem sist, og dette skulle bli vår revansj. Det så dårlig ut en periode, men vi hentet oss inn, sier Hvidsten.

Klare for juleferie

Med bare én kamp igjen før juleferien, begynner Fyllingen å bli klare for å lade batteriene. Men herrene kan ikke ligge på latsiden hvis de skal nå målene sine for 2017. Da trenger de stabilitet i spillet, med jevnere resultater, ifølge Hvidsten. Målet er å få flere poeng denne sesongen enn den forrige, og den største drømmen er medalje.

− Nå har vi 16 poeng. Vi trenger 25 poeng for å ta igjen fjorårets resultater. Men nå håper jeg på medalje. Vi har ikke tatt medalje i serien på åtte sesonger. Det bør være på tide, for nå er det innen rekkevidde, sier Hvidsten.

I februar får FyllingenBergen tilbake forsvarsklippen Andreas Ungesson, noe Hvidsten mener vil styrke både forsvaret og gi angrepet mer å spille på. Før den tid er det kamp mot Haslum, som ligger rett over dem på tabellen med ett poeng mer. Sist kamp mot Haslum i september endte 36-29 til Fyllingen.

− Det blir en tøff kamp, det og. De er et veldig bra lag, bedre enn Drammen. Da må vi være på topp. Jeg tror vi kan klare det, nå må vi bare bevise det, sier Iben Hvidsten.

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no

Kampfakta

FyllingenBergen – Drammen 29-26 (18-14)

Eliteserien, menn

Framohallen

Tilskuere: 320

Dommere: Eskil Braseth og Leif André Sundet

Toppscorer Drammen: Tobias Glemming 8

Fyllingen: Kristian Jurisic – Iben Hvidsten 7, Julius Lindskog-Andersson 5, Joakim Stenqvist 4, Marius Ferkingstad 4, Tore André Lunde 3, Fredrik Mossestad 2, Jostein Epland 2, Mario Matic 1, Håkon Berge 1