Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Olafur Bjarnason gir seg i Fyllingsdalen- Foreløpig er det ikke kjent hvor han fortsetter trenerkarrieren. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Bjarnason er ferdig i Fyllingsdalen

Roar Fredriksen tar etter all sannsynlighet over som trener.

Olafur Bjarnason er ferdig som trener i Fyllingsdalen.

Treneravgangen kommer på ingen måte som en bombe. Bjarnasons kontrakt går ut ved nyttår, og Fyllingsdalen rykket nylig ned til 3. divisjon.

− Dette er en felles beslutning etter endt treårskontrakt. Det handler om at vi velger å gå ned fra en heltidsstilling til omtrent en halvtidsstilling for hovedtreneren, samtidig som resultatene ikke har vært helt i tråd med ambisjonene de siste årene. Olli har jobbet godt, men vi har ikke nådd helt der vi skal. Nå skilles vi som veldig gode venner, sier Frank Hellevik, daglig leder i FK Fyllingsdalen.

Den som overtar, er Roar Fredriksen. Han har en fortid som spiller i blant annet Brann, Sogndal og Fyllingen, og har de siste årene vært trener i Sædalen, som denne sesongen spilte i 4. divisjon. Den klubben har han vært med å bygge opp fra bunnen av. Nå kommer han til langt større forhold i FKF.

− Det skal bli utrolig deilig å komme til en klubb der mye er på plass, og å kunne konsentrere seg fullt og helt om sport, sier Fredriksen.

Han vil ikke si for mye om ambisjonene før neste sesong før han har fått en bedre oversikt over spillerstallen.

− Men vi må kunne klare å ligge i toppen. Å si noe annet blir defensivt, sier Fredriksen.

− Roar står for veldig mye av det vi føler at vi trenger som klubb. Han er en samlende trener som er opptatt av å bygge klubb. Så har han med seg en sterk fotballfaglig ballast, og mange års erfaring. Han har opplevd både medgang og motgang, sier Hellevik.

Treneren i FKF har hatt en fulltidsstilling de siste sesongene. Fredriksen går inn på 50 prosent, og fortsetter i sin sivile jobb i barnevernet.

− Vi har i flere år tenkt tanken på å redusere trenerstillingen. I og med at vi ikke har fulltidsspillere, er det litt råflott med en trener på fulltid. Vi prøver nå å fordele midlene annerledes, sier Hellevik.

 

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no