Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Kaptein Jarl Henning Nilsen og resten av Vadmyra kunne juble etter at de avgjorde nedrykkskampen til sin fordel med 3-1 mot Frøya lørdag. (Foto: Martine Onstad)

Vadmyra reddet seg - og sendte Frøya ned til 5. divisjon

Kun ett av lagene i lokalderbyet kunne beholde plassen. Det ble akkurat så dramatisk som ventet.

Det var to nervøse lag som møttes på Melkeplassen for å avgjøre hvem av dem som fikk beholde plassen sin i 4. divisjon. Neste år legges det om på seriesystemet, og bare de fem øverste lagene får bli i divisjonen. Resten rykker ned til 5. divisjon. Ved uavgjort ville begge rykke ned, og lenge så det ut som om nettopp det skulle skje. Men i løpet av sesongens aller siste minutter endret mye seg.

Vi tar det fra start av. Åtte minutter var spilt da Vadmyras Tommy Gaustad scoret det første målet, men ikke lenge etterpå utliknet tidligere Vadda-spiller Jonas Moen Rye for Frøya.

Knust Frøya-trener

I andre omgang styrte Frøya lenge, men misset på flere gedigne sjanser. Så, fem minutter før slutt, trillet Steffen Kvidahl inn 2-1 for Vadmyra. Fremdeles trengte de blå hjelp for å berge plassen, men kort tid etter begynte meldingen om at Telavåg lå under mot Sund å spre seg blant publikum. Det var håndsrekningen Vadmyra trengte. På tampen skrudde Mats Wedervang et frispark helt opp i vinkelen, og med 3-1 forblir Vadmyra et 4. divisjonslag. Frøya, en av favorittene før sesongen, må ta den tunge veien ned i 5. divisjon.

- Frøya skapte flere sjanser i andre omgang, men vi hentet oss inn og scoret. At vi nå klarer å beholde plassen, er helt fantastisk. Vi visste at vi måtte vinne. Synd for Frøya, men sånn er spillet, sier Vadmyra-trener Roar Olsen.

Frøya-trener Andre Dahl hadde karantene, og måtte se kampen fra VIP-plass bak det ene målet. Der hadde han god utsikt til alle de brente forsøkene.

− Det var ganske jevnt spill i første omgang. Vi trillet ball, mens de prøvde å blåse den opp så langt de klarte. Og de lykkes jo til slutt. Vi hadde egentlig kontroll på kampen og skapte store sjanser, men vi misset dem. Og det er konklusjonen, sier en skuffet Frøya-trener.

− Nå må vi begynne på nytt i 5. divisjon, rett og slett. Det er ingenting å gjøre noe med. Det er helt jævlig. Vi var så nær, og burde klart å avgjøre dette tidligere i sesongen. Guttene kjempet i dag, men det holdt ikke helt inn, sier Andre Dahl.

Kontrast

Han har ikke stor tro på det nye seriesystemet.

− De har prøvd på dette før, og de har ikke lykkes. Det er vel derfor de prøver igjen. Jeg har ikke noe tro på det. Det kommer til å koste klubbene mye økonomisk, men vi får se.

Det var stor kontrast mellom den dempede stemningen i garderoben til Frøya, og fellessang inne i garderoben til Vadmyra.

− Nå skal vi i Vadmyrahallen og spise og drikke resten av kvelden. Å bli i 4. divisjon betyr alt for oss. I 5. divisjon hører ikke Vadmyra hjemme. Så i kveld skal det feires! sa Vadmyra-spiller Tommy Gaustad.

Feire kunne også Loddefjord gjøre. De var involvert i samme nedrykksstrid som Frøya og Vadmyra, og sikret plassen med 3-1 over Sædalen hjemme.

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no