Velkommen til nye Sydvesten på nett!

Fyllingsdalen er ute av toppfotballen

Lørdag ble det klart at FK Fyllingsdalen til neste år spiller i 3. divisjon. Laget avsluttet med uavgjort mot Nest-Sotra.

– Det svir noe helt vanvittig å rykke ned. Særlig når vi spiller en god kamp. Det er ubegripelig trist, sier forsvarsspiller Bjarne Langeland etter oppgjøret.

Ekstra surt

Etter en ujevn sesong, med en særlig dårlig start på høsten, snudde Fyllingsdalen trenden og vant fem kamper på rad i innspurten. Det ga spillerne håp om å berge plassen i divisjonen. For å klare det, måtte de beseire Nest-Sotra, og samtidig måtte enten Fana, Vidar eller Vålerenga2 avgi poeng i siste runde. Det skjedde ikke, og med poengdeling mot sotrastrilene, står Fyllingsdalen bydel for første gang siden 1983 uten et lag på et av de tre øverste nivåene i norsk fotball.

– Det er så klart ikke noe trivelig at vi rykker ned, men det har ligget i kortene hele sesongen. Våren startet dårlig, vi mistet mange spillere i sommer og måtte starte på nytt med et ungt lag. Men det er ekstra surt å rykke ned når vi var så nær å beholde plassen, sier trener Olafur Örn Bjarnason.

Beundrer laget

Treneren vil ikke peke på konkrete årsaker til nedrykket. Han vil heller ikke svare på om han skal fortsette som trener for FKF i 3. divisjon.

– Det er mange faktorer som gjør at vi rykket ned. Jeg kan heller ikke svare på om jeg blir med videre i klubben. Det er det opp til styret å avgjøre. Nå får vi være skuffet og sørge over situasjonen, og så får vi diskutere fremtiden etterpå, sier han.

Islendingen vil heller ikke svare på hva han selv ønsker å bidra med i klubben fremover. Men han er imponert over spillernes innsats den siste tiden, og beundrer troen de har hatt frem mot den avgjørende kampen.

– De har stått på og gjort en helomvending. Det er også en sterk prestasjon å spille uavgjort mot Nest-Sotra på deres hjemmebane.

Spiker i kisten

Kampen mot Nest-Sotra var av det spennende slaget. Nest-Sotra tok en tidlig ledelse, men FKF kjempet og sloss for tilværelsen, og utliknet kom etter en drøy halvtime. De lilla var faktisk oppe på femteplass på live-tabellen da Bjarte Langeland gjorde 1-2 på straffe fire minutter etter pause - men ledelsen varte ikke lenge. Rundt ti minutter senere tok hjemmelaget tak i kampen igjen, og utliknet til 2-2 ved innbytter Ole Thomas Herrem. Begge lag kjempet intenst og ga publikum valuta for pengene.

FKF måtte satse alt, og sendte laget høyt opp i angrep. Det straffet seg da Nest-Sotra fikk anledning til å kontre. Kittiphong Pluemjai satte fart, og var mutters alene med keeper Eikum da han knuste Fyllingsdalens håp om fornyet kontrakt og førte hjemmelaget opp i 3-2. Det hjalp lite at Kjetil Skogen Kalve reddet Fyllingsdalens ære med utlikning til 3-3. Kampen endte med poengdeling, og FK Fyllingsdalen må ta den blytunge veien ned en etasje i 2017.

Av

Karoline Forselius

red@sydvesten.no

Kampfakta

Nest-Sotra – Fyllingsdalen 3-3 (1-1)
Ågotnes Gress
Dommer: Marius Hansen GrøttaMål: 1-0 Kasper Højvig Nissen (6), 1-1 Johan Stormyr (33), 1-2 Bjarne Langeland (49), 2-2 Ole Thomas Herrem (65), 2-3 Kittiphong Pluemjai (76), 3-3 Kjetil Kalve (90).

Relaterte saker