Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Tuva Kvarven (11) (fra v.), Claudia Gjøstein Scott (11) og Ingrid Sæther Solheim (11) er klare for Bergens råeste. (Foto: Kim Bøyum)

  • Slik så det ut under starten av barneløpet i fjor.

Jentenes råd før Bergens råeste

Torsdag kveld arrangeres løpet Bergens råeste i Kanadaskogen. Trioen Tuva, Claudia og Ingrid fra Fyllingen friidrett vil unngå samme tabbe som i fjor.

− Dette er et mer slitsomt løp enn andre, vanlige løp. Likevel løper alle utrolig fort i begynnelsen, sier Tuva Kvarven (11), Claudia Gjøstein Scott (11) og Ingrid Sæther Solheim (11) der de står i maiheten på Fyllingsdalen stadion.

Jentene fra Fyllingen friidrett skal for andre år på rad være med på Bergens råeste, som arrangeres i Kanadaskogen torsdag kveld.

− Start roligere

− Vi har lært fra i fjor at vi skal starte roligere. Vi skal ikke gjøre samme tabben som sist. Man bør ikke bruke opp all energien tidlig i dette løpet, fastslår de.

Det er klubben Gular som i utgangspunktet er arrangør av Bergens råeste, men i fjor kom Fyllingen friidrett med som arrangør av et barneløp. Dette starter klokken 19, før ungdomsløpet begynner klokken 19.15. Starten for konkurranseklassen er 19.45.

− Løypen går gjennom skogen, og det lages til gjørmehinder. De spyler oss med vann, og man blir skitten! Det er ganske så variert terreng, sier trioen når de skal fortelle litt om hva Bergens råeste går ut på.

Ulike utfordringer

I fjor var rundt 150 barn med på barneløpet som er rundt én kilometer langt. Hovedløpet er ca. syv kilometer.

− Det er ikke en løype som er bygget for fart. Det handler mer om å takle ulike utfordringer, sier Magnus Kleppe, en av trenerne og lederne i Fyllingen friidrett.

Han forteller at barneløpet er et lavkostnadstilbud, der alle får premie, boller og drikke. Det er ingen tidtaking, og dermed ingen rangering. Det er det derimot i ungdomsløpet og selvsagt i konkurranseklassen. I fjor var det Stian Angermund-Vik fra Varegg som vant med tiden 33.11. Også eliteserielaget FyllingenBergen (håndball) pleier å stille til start.

Den nøyaktige traseen blir hemmeligholdt fram til torsdag morgen klokken ti, men da finner du den på www.bergensraeste.no.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Bergens råeste

Røft mosjonsløp i Kanadaskogen.

Første gang avholdt i 2015.

Arrangør er Gular og Fyllingen friidrett.

Barneløp 19.00, ungdomsløp 19.15, konkurranseklasse 19.45.

Løypen går på grusveger, stier, kupert terreng, og litt vann og myr skal passeres underveis.