Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Det er klink is på fortauet på Benshaugen i Fyllingsdalen. Dette bildet er fra fredag 1. desember. (Foto: Cathrine Holden)

Kommunen lover å følge med

– Det er byens styggeste fortau

Magne Gjerde fortviler over manglende vedlikehold av fortauet langs gravplassen i Fyllingsdalen.

– Det er byens styggeste fortau! Vi som går langs veien der må holde oss i gjerdet for det er så glatt, sier Magne Gjerde fortvilet til Sydvesten.

Mandag denne uken var Gjerde på tur opp fortauet langs Benshaugen, veien som går fra Dag Hammarskjöldsvei og opp til krysset C.J Hambrosvei – J.L Mowinckelsvei.

– Jeg måtte ut i gresset for det var så glatt enkelte steder. I tillegg ble jeg våt på beina, forteller han.

Kilden til problemene er vann som til stadighet renner ut i veien.

– Jeg er på tur der nesten hver dag. Det er overvann der hele året og dette fryser til klink is på vinterstid. Strøingen er også mangelfull, sier Gjerde.

Han forteller at fortauet er hyppig trafikkert.

– Det er masse folk som går den veien. Blant annet barn som skal på skolen.

– Konstant våt på beina

Gjerde mener at det må være et kumlokk som er tett i nærheten.

– Vannet spruter og det er masse løv der. Det er et fenomen som oppstår hver gang det regner. Man blir konstant våt på beina når man går der, sier han videre.

Nå etterlyser han hvem som har ansvaret for vedlikehold av fortauet.

– Jeg ble så irritert at jeg sendte inn bilde av fortauet til Bergen Vann på fredag. Men jeg har ikke hørt noe. Vi har bodd i Dag Hammarskjöldsvei i åtte år og det har vært sånn hele tiden.

Kommunen lover å ordne opp

Arild Gundersen er senioringeniør i Bymiljøetaten i Bergen kommune. Han forteller til Sydvesten at det er kommunen som har ansvaret for fortauet på Benshaugen.

– Vi har ikke fått inn noen meldinger til driftsentralen på det. Det er skogsterreng der, så det er nok det som renner nedover. Her har vi tydeligvis ikke strødd godt nok, sier Gundersen.

– Vi skal prøve å holde et øye med det og gjøre noe med det til neste gang, sier han.

Av

Cathrine Holden

cathrine.holden@sydvesten.no

Slik melder du fra til kommunen

Hvis du vil melde fra om feil og mangler som har med avløp, vann, vei, parkering eller forurensing å gjøre, kan du benytte kommunens nettbaserte feilmeldingssystem.

Meldingene kan for eksempel være om hull i veien, mangelfull strøing, ødelagt gjerde, feilparkerte biler, lavt vanntrykk, tette sluk, forurensing på land og sjø, med mer.

Gå til: feilmelding.bergen.kommune.no

Akutte hendelser meldes til Bergen kommunes døgnåpne vaktsentral på telefon 55 56 78 15

(Kilde Bergen kommune)

Relaterte saker