Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Elevene hadde forberedt en dans for å markere åpningen av nye Varden skole.  (Foto: Cathrine Holden)

  • Tommel opp for ny skole: Ordfører Marte Mjøs Persen klippet snoren. Hun fikk hjelp av rektor Bjørg Wangen (t.v) og elevrådsleder Thora Helle Vindenes. (Foto: Cathrine Holden)

  • Ordføreren hadde med seg en sjekk på 5000 kroner til elevrådet ved skolen. Elevrådsleder Thora Helle Vindenes takket for gaven og lovet å bruke pengene på noe som alle elevene hadde vært med på å bestemme. 

  • Populær kake: Scott Elliott og Benjamin Leander var to av elevene fra syvende trinn som hadde ansvaret for servering av kake i gymsalen.  Skolen hadde bestilt kaker til 840 gjester.

  • Skolebyråd Pål Hafstad Thorsen oppfordret elevene og lærerne til å ta godt vare på skolen og hverandre. 

Danset og sang for ny skole

I strålende sol danset og sang elevene for nye Varden skole. – Vi føler oss kjempebra, var temaet på åpningsdagen forrige onsdag.

Skolen har hatt store utfordringer med inneklimaet og lærere og elever har de siste årene holdt til på  ulike erstatningsskoler rundt om i bydelen.  Nye Varden skole er  dermed starten på en ny og bedre hverdag for skolens 340 elever og 50 ansatte.  Det  bar den offisielle åpningen forrige onsdag preg av.

– Nesten som en drøm

Ordfører Marte Mjøs Persen (Ap), skolebyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap), tidligere elever, foreldre, besteforeldre, politi og de som har vært med på å planlegge og bygge Varden skole var alle samlet på skoleplassen for å feire.  Elevene og Varden skoles musikkorps vartet opp med musikk og dans.   

Madelen Larsen og Fie Kalleklev åpnet showet med sin versjon av  James Browns klassiker «I Feel Good». Den setningen gikk også igjen på kakene som ble servert  i gymsalen etterpå.

Skolebyråden takket både elever, foreldre og ansatte som har jobbet hardt for å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon. 

– Dere har gjort det mulig å drive en god skole til tross for en utfordrende hverdag. Men nå står vi her og solen skinner og det er nesten som en drøm, sa Hafstad Thorsen i sin tale.

Blå slush og sjokoladekake

Rektor Bjørg Wangen fikk den symbolske nøkkelen til skolen av ordføreren, som også klippet snoren og dermed stod for den offiselle og formelle delen av åpningen. 

– Nå har dere endelig kommet til den skolen dere fortjener. Jeg håper den nye skolen blir et naturlig samlingssted for nærmiljøet. Jeg tror dere  vil ha det mye gøy fremover her, sa ordføreren. 

Etter åpningsseremonien vanket det blå slush til barna og enorme mengder sjokoladekake til alle gjestene. Rektor Wangen tok med seg ordføreren på en omvisning på skolen.

– Det har blitt utrolig fint her. Både inne og ikke minst ute,  med store og flotte utearealer. Jeg tror det er mange som har gledet seg til dette, sa hun etterpå.

Av

Cathrine Holden

cathrine.holden@sydvesten.no

Varden skole

Varden skole er en barneskole for 350 elever.

Nye Varden skole er samlet i ett bygg. Tre av de gamle byggene er revet og erstatt av nybygg. Dette er knyttet sammen med den tidligere hovedbygningen, som er totalt rehabilitert. Hovedbygningen er bevart av hensyn til det tidligere skoleanleggets høye antikvariske verneverdi. Nye Varden skole har et bruttoareal på 6177 m². Varden skole er et lavenergibygg, som får varme både fra solceller og fra fjellet i grunnen under skolen.

Både før og under byggingen av den nye skolen har elever og lærere i perioder holdt til i ulike erstatningslokaler. Deler av Seljedalen skole, Sælen oppveksttun, Framohallen og en paviljong på skolens område har blitt brukt. Fra skolestart 2015 har hele skolen vært i erstatningsskole i Lynghaugparken.

(Kilde: Bergen kommune)