Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Lars Rogne og Einar Skjerping studerer gangbroen som må fikses før søndagens Lyderhorn Opp.  (Foto: Cathrine Holden)

  • Einar Skjerping gjør seg klar for dagens første tur opp med materialer.  

  • Lars Rogne fyller sekken med planker. 

Tunge tak for Lyderhorn Opp

Lars Rogne (73) og Einar Skjerping (78) trosser vær, vind og vonde skuldre for at søndagens Lyderhorn Opp skal bli så bra som mulig. 

– Bannade drittvær, sier Lars Rogne og legger en planke opp i ryggsekken. 

73-åringen gjør seg klar for dagens første tur opp mot Lyderhorn. Sekken er fylt med materialer  til gangbroen som skal lose deltakerne av motbakkeløpet  Lyderhorn Opp trygt opp til mål kommende søndag. 

Tunge tak

Sammen med  Einar Skjerping (78) jobber han dugnad for  Laksevåg Turn- og Idrettslags friidrettsgruppe. De to veteranene fikser løypetraseen for å få den i best mulig stand til søndagens løp.  Og det er mye som må gjøres, uansett vær.

– Vi skulle nok brukt litt mer tid på å grave og grøfte. Ikke på gangbroen, sier Skjerping  idet han tråkker nedi et gjørmehull på veien.  Det blir noen turer opp og ned med materialer på ryggen i løpet av dagen. 

Begge kjenner det litt i ryggen og skuldrene etter mandagens økt. Klok av skade har Rogne derfor tatt med seg en ryggsekk for å minske belastningen.  Skjerping har valgt en annen løsning.

– Jeg har lagt en pute i en plastpose for å få litt støtte under planken.  Materialene er våte, så de blir ikke akkurat lettere å bære når det regner, sier han.

– Trenger ikke frykte eldrebølgen

Målet for dagen er å få opp flest mulig planker, slik at de etter hvert kan begynne å fikse den nedsunkne gangbroen deltakerne skal over før de kommer til toppen. Den spreke duoen har jobbet dugnad for Lyderhorn Opp hvert år siden oppstarten i 2013.  Før den tid var de med på å arrangere  Kvarven Opp. 

– Noen må jo gjøre jobben. Det kan like gjerne være oss. Vi kommer til å holde på med dette så lenge helsen tillater det.  Som du ser er det ikke noen grunn til å frykte eldrebølgen, humrer  de. 

I 2016 var det rundt 500 deltakere.  I år er målet å få enda flere.

– Vi  er allerede oppe i et par hundre påmeldte,  sier Rogne. 

Av

Cathrine Holden

cathrine.holden@sydvesten.no

Lyderhorn Opp

Lyderhorn Opp arrangeres for femte gang søndag 10. september. 

Startsted er ved Falck Nutec i Gravdal, målgang er på Lyderhorns topp (396 moh.).

Starttidspunkt trimklasse er klokken 12:00, mens konkurranseklassen starter 12:30.

Løypen er ca. 3800 m. Etter start følger en svingene opp til toppen av Kvarven og derfra over på sti til toppen. Dette er samme trasé som startetappen på 7-fjellsturen.

Det er Laksevåg Turn- og Idrettslag som arrangerer løpet.  

Kilde: http://www.lyderhornopp.no/

Relaterte saker