Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Nye Varden skole skal stå klar neste høst. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Foreldrene har kjempet frem overbygg på nye Varden skole

Den nye skolen var planlagt med minimalt med overbygg utendørs. Nå blir foreldreutvalget lovet at elevene får tak å gå under når det regner.

Nye Varden skole skal stå klar neste høst. Det er det mange som ser frem til etter årevis med mugg og råte i veggene på den gamle skolen. Et topp moderne skolebygg er i ferd med å reise seg, men da Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) så tegningene for den nye skolen, var det én ting de reagerte på: Mangelen på tak som elevene kan gå under i friminuttene når det regner.

− Dette er noe vi har tatt opp gang på gang med skolens ledelse. Det er lovpålagt at det skal være noen få kvadratmeter med tak akkurat ved inngangspartiene, men der kan ikke 300 elever søke ly, sier Odd Nordstrand, FAU-leder ved Varden.

Dårlig inneklima

Skolens historie med dårlig inneklima har gjort foreldrene spesielt oppmerksomme på problemstillingen. Under Bergen kommunes orientering om fuktfunnene på gamleskolen kom spørsmålet om overbygg på den nye skolen opp flere ganger.

− I Bergen er det ikke holdbart med en skole uten overbygg. Det er umulig for de voksne å følge opp at alle tar på seg regntøy før de løper ut. Når de kommer inn igjen og blir sittende våte, går det utover inneklimaet, sier Nordstrand.

I juni var FAU på omvisning på byggetomten og snakket med de ansvarlige fra kommunen. På torsdag kom meldingen de har ventet på. Da bekreftet kommunen at det er besluttet å bygge fire skur på skolens uteområde.

Lover tak

Ifølge prosjektleder Inge Mundal i kommunens utbyggingsetat har ikke Nordstrand trengt å bekymre seg.

− På møtet i juni opplyste vi foreldreutvalget om at vi skulle se på mulighetene. Uansett er dette noe som monteres på slutten av byggeperioden, sier Mundal.

Han lover at tilstrekkelige overbygg vil være på plass når skolen åpner neste høst.

− Jeg ser at områdene som var planlagt med tak kanskje var i minste laget. Men det blir ikke lenger bygget uværsskur tilsvarende det man gjorde på skolene tidligere, sier Mundal.

Varden-rektor Bjørg Wangen er glad for at elevene vil få tak å gå under i pausene.

− Vi hadde det ikke på erstatningsskolen vi var på forrige skoleår, men vi har det i år. Vi synes det er deilig å ha det, sier Wangen.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Relaterte saker