Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Kurt Ali Ouakkaha Størseth og Frøya gikk på med dødsforakt i den nye hallen på Melkeplassen. Asker hadde aldri en sjanse. (Foto: Martine Onstad)

Frøya viste hvem som bestemmer i den nye hallen

Frøya ledet gjennom hele kampen, men synes likevel at de kunne spilt bedre.

Lørdag var det klart for den første BLNO-kampen i den flunkende nye baskethallen på Melkeplassen, og oppgjøret sto mellom hjemmelaget Frøya og Asker Aliens. Allerede i første minutt tok Frøya ledelsen, og den beholdt de hele kampen igjennom. Likevel mente Frøya-trener Brent Hackman at laget har mer å gå på.

– Det er vanskelig å holde samme nivå gjennom hele kampen. Når man leder med et par poeng, er det naturlig at man begynner å slappe litt av. Det er en mental greie vi må jobbe mer med, sa treneren.

Kjapt og aggressivt

Kampen startet med høy intensitet, men Frøya falt litt bakpå utover i andre periode. Hjemmelaget hentet seg fint inn i siste halvdel av kampen, og foran fjerde og siste periode hadde de et forsprang på 30 poeng.  Det sto seg kampen ut.

Hackman sier at Frøya på sitt beste skal være aggressive i forsvar, med kjapp spillestil. Og om han ikke var 100 prosent fornøyd, så var det aldri noen tvil om hvilket lag som skal bestemme i den nye arenaen.

Franskmannen Ivan Emanuely har bare vært i klubben en drøy måned, men studerer norsk og planlegger å bli værende. Nykommeren ble Frøyas toppscorer med 23 poeng.

– Asker hadde en god plan, men jeg tror helt ærlig at vi klarte å få dem til å legge kampstrategien vekk. Vi spilte dem ut, sa Emanuely.

Skryter av det nye anlegget

Med det nye idrettsanlegget er det bedre plass til publikum, som fylte nesten alle sitteplassene i hallen. Dørene ble først åpnet 7. september, og selv om gjengen har trent der i en måned nå, var det en god følelse å spille den første kampen på den nye banen.

– Det er helt fantastisk. Du merker stor forskjell på lyd, lys og at det er bedre plass til publikum, sier Brent Hackman.   

– Tror du at Frøya har mulighet til å gå helt til topps i år?

– Vi har som mål å vinne hele greien, men vi har et par steg å gå før vi er der. Den neste kampen vi har er den viktigste, men det har jeg sagt hver dag. Og det kommer jeg til å fortsette å si hver dag hele sesongen. Det er fordi vi må utvikle oss etter hver eneste kamp, ut ifra de motstanderne vi har, konkluderte Frøya-sjefen.

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no

Kampfakta

Frøya - Asker 109-79 (33-20, 27-17, 29-22, 20-20)

BLNO, Frøya Arena

Poeng, Frøya: Ivan Emanuely 23, Reno Silavs 17, Edmunds Gabrans 16, Morten Osland 13, Arne Ingebrigtsen 13, Nikolas Phillip 10, Lars Rakner 8, Marius Lerøy Berntsen 4, Alain Nzeyimana 3, Håvard Flostrand 2.

Toppscorer, Asker: Loo Djo Yele, 25.

Relaterte saker