Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Ali Ouakkaha og Frøya kom godt i gang med sesongen. (Arkivfoto: Karoline Forselius)

Superstart for Frøya

Frøya knuste både Tromsø Storm og Ammerud i åpningshelgen.

I helgen startet BLNO-sesongen, og for Frøya kunne det ikke gått så mye bedre. Lørdag ble Tromsø Storm slått 82-64. Søndag ble Ammerud satt på plass med sifrene 95-54. Dermed går Frøya rett til topps på tabellen, sammen med tre andre lag som har full pott etter åpningshelgen i Rykkinnhallen i Bærum.

− Jeg synes alltid at sesongstarten kommer tidlig, men denne gang så det ut som vi var bra forberedt. Samtidig har vi mer å gå på, sier Frøya-trener Brent Hackman.

Interessert i det som skjer i bydelene Laksevåg og Fyllingsdalen? Bli Sydvesten-abonnent!

Gode på tampen

I kampen mot Tromsø skaffet Frøya seg tidlig en klar ledelse, og til pause var de 13 poeng foran. Arne Ingebrigtsen ble Melkeplassen-lagets toppscorer i denne kampen med 21 poeng.

− Kampen var nesten avgjort etter første periode. Det var ikke den beste kampen fra vår side, men det var en ok start og godt nok til å vinne, sier Hackman.

Følg Sydvesten på Facebook!

Mot Ammerud sto det likt etter første periode, før Frøya skaffet seg en ledelse på ti poeng i løpet av andre periode. Det var jevnt og spennende utover i tredje periode, men så sa det helt stopp for Ammerud. Sisteperioden vant Frøya med hele 21 poeng. I denne kampen ble Ivan Emanuely toppscorer med 20 poeng.

Hallen innvies lørdag

− Vi ser ut som et topp fire-lag, og hvis alt klaffer, bør vi sikte helt mot toppen. Men det er mye som må på plass først. Vi har fått inn tre nye spillere og skal spille på en annen måte. Ballen skal gå kjappere, og vi skal ha mer bevegelse enn i fjor, sier Hackman.

Amerikaneren Jamell Harris ble ikke spilleklar til åpningskampene, men ventes å bli klar til lørdagens hjemmemøte med Asker Aliens. Det blir den første BLNO-kampen i den nye Frøyahallen. Kampstart er klokken 17.

Kampfakta

 

Frøya - Tromsø 82-64 (21-12, 15-11, 24-18, 22-23)

Poeng Frøya: Arne Ingebrigtsen 21, Edmunds Gabrans 15, Morten Osland 10, Ivan Emanuely 9, Reno Silavs 9, Nikolas Phillip 6, Håvard Flostrand 6, Ali Ouakkaha 4, Marius Lerøy Berntsen 2.

 

Ammerud - Frøya 54-95 (23-23, 13-23, 12-22, 6-27)

Poeng Frøya: Ivan Emanuely 20, Nikolas Phillip 16, Reno Silavs 15, Alain Nezeyimana 13, Arne Ingebrigtsen 12, Ali Ouakkaha 6, Edmunds Gabrans 5, Morten Osland 3, Lars Rakner 3, Håvard Flostrand 2.

Relaterte saker