Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Arne Ingebrigtsen (med ballen) mener Frøya bør ha mål om å ta tittelen i Norge kommende sesong. (Foto: Kim Bøyum)

BLNO-start:

Mener Frøya-gull er realistisk

- Mitt personlige mål er å vinne hele greien, sier Frøya-profil Arne Ingebrigtsen.

I sin nye hall på Melkeplassen gjør Frøya denne uken de siste forberedelsene før BLNO starter opp igjen til helgen. Under åpningshelgen i Rykkinnhallen møter de Tromsø Storm og Ammerud . Nøkkelspiller Arne Ingebrigtsen er ikke redd for å bruke store ord før det starter.

− Vi har en mye bedre spillergruppe enn i fjor, med flere som stiller på samtlige treninger. Folk er i bedre form. Mitt personlige mål er å vinne hele greien, fastslår Ingebrigtsen.

Ny amerikaner

Han peker på at en amerikaner ved navn Jamell Harris ankom Frøyahallen forrige uke.

− Ut fra det jeg har sett, er han en sinnssykt atletisk spiller. Vi trenger en slik stor spiller som vil kan bygge rundt, sier Ingebrigtsen, vel vitende om at Peter Bullock nå har gitt seg.

Ali Ouakkaha innrømmer at Bullock vil bli savnet.

− Han har vært en av de beste, om ikke den beste, basketballspilleren i Norge de siste årene. Både på og utenfor banen etterlater han seg et rom det ikke er lett å fylle. Men stallen er likevel bedre enn i fjor, og vi har ny hall med bedre tilgang på treningstider. Derfor synes jeg dette ser veldig bra ut, sier Ouakkaha.

Mer fart

Han våger likevel ikke å være like offensiv som Ingebrigtsen.

− Målet er topp fire i serien, og så må vi i hvert fall klare semifinale i sluttspillet, mener Ouakkaha.

Uten Bullock ser Frøya for seg å spille en litt annen type basketball.

− Uten en sånn spiller som vi bare kan gi ballen til, vil vi bli mer løpende og ha mer fart i tingene, sier Ouakkaha.

Ingebrigtsen er enig.

− I tillegg skal vi legge mer press på motstanderne defensivt. Det bør gjøre det mer underholdende å se på oss i år. Målet er å fylle hallen med barn og unge, og vi skal rundt på skolene for å dele ut gratisbilletter, sier Ingebrigtsen.

Både han og Ouakkaha har rukket å bli 26 år gamle, og har spilt en årrekke på toppnivå.

− I begynnelsen av sesongen kan vi nok komme til å slite litt med samspillet, men med mange rutinerte spillere kan det også være at det klaffer med en gang. Jeg føler selv at jeg har mye rutine, og Ali har basket-IQ som en 40-åring. Og gamlefar Ed (Edmunds Gabrans) blir snart 37, ler Ingebrigtsen.

Daglig leder Terje Osland er også optimist.

− Muligheten til å vinne gull er der, men en del vil avhenge av den nye amerikaneren. Han landet torsdag og nå må vi ham klarert med UDI. Vi jobber for at han skal bli spilleklar allerede til den første helgen, sier Osland.

− Hva er minstekravet for at dere skal si dere fornøyd med sesongen?

− Vi må i hvert fall klare en semifinale. Men drømmen er å spille sluttspillfinale i vår nye storstue, sier Osland.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Frøya 2016/2017

Ivan Emanuely (ny fra Spania), Morten Osland, Marius Berntsen, Ali Ouakkaha, Jamell Harris (ny fra USA), Arne Ingebrigtsen, Alain Nzeyimana, Edmunds Gabrans, Nicholas Phillip, Håvard Flostrand, Reno Silavs (ny fra Latvia) og Lars Rakner.

Trenere Brent Hackman og André Wallace.

Relaterte saker