Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Torsdag klokken 16 skal Kristian Blummenfelt i aksjon i Rio. Her er han på vei mot seier i det siste verdenscupløpet i Montreal. (Foto: Arild Tveiten)

Medaljehåpet fra Bjørndalsskogen

Kristian Blummenfelt (22) har et berettiget håp om OL-medalje torsdag.

To dager gjenstår til det som er Kristian Blummenfelts største og viktigste konkurranse noen gang. På den verdenskjente Copacabana-stranden går startskuddet for OL-triatlonen der 22-åringen fra Bjørndalsskogen vil være med i teten. Fortsatt ung, men med et ekstremt høyt antall treningstimer bak seg, føler Blummenfelt at han har alt å vinne i sitt første OL.

- Alle utøvere drømmer om å ta medalje. Det er det jeg trener for, enten det skjer nå eller om fire år, fastslår Blummenfelt.

Høydeopphold

Han vet at han møter konkurrenter som er mer rutinerte og meritterte, men ser ingen grunn til å dempe forventningene.

- Når du står på startstreken i OL, er medalje drømmen. Vi ønsker at jeg skal få ut det beste løpet hittil i karrieren på torsdag, sier Blummenfelt.

Både han og trener Arild Tveiten er klare på at oppladningen har gått hundre prosent etter planen. Det siste Blummenfelt gjorde før han dro til Rio, var å vinne et verdenscupløp i canadiske Montreal, rett nok et løp mange av de beste valgte å stå over.

- Det er betryggende at han vant, og enda mer betryggende at kroppen fungerte. Vi fikk signalene vi ønsket etter høydeoppholdet i Flagstaff i USA. Løpet kom bare fire dager etter at vi kom ned fra høyden, og da er det usikkert hvordan kroppen reagerer, sier Tveiten.

Optimalt forberedt

Løpet i Rio kommer drøyt to uker etter oppholdet i Flagstaff, noe som er nøye planlagt for å få maksimalt utbytte av høydetreningen.

- Vi mener det er veldig viktig med ikke bare ett, men flere høydeopphold gjennom en sesong. Det gir den ekstra boosten du trenger. Jeg fikk gjort mye god trening i Flagstaff, og har verken hatt sykdom eller uhell i oppkjøringen, sier Blummenfelt.

De siste dagene inn mot OL har han trappet gradvis ned på treningen.

- Forrige uke var en 23-timersuke, så det er jo ikke akkurat ferie. Men det er viktig å ha is i magen og ikke tro at vi må gjøre noe ekstra den siste tiden. Kristian er så godt forberedt som han kan få blitt, mener Tveiten.

Delfinstup

Den olympiske triatlonen består av 1,5 kilometer svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løp. Blummenfelt har tidligere uttrykt en viss bekymring for at han er tregere enn sine konkurrenter på selve starten på Copacabana, der utøverne skal løpe 50 meter og så benytte såkalte delfinstup for å komme i gang med svømmingen på den langgrunne stranden

- Forhåpentlig skal det gå bra. Jeg skal selvfølgelig prøve å få en god start, men det viktigste er tross alt hvilken form du er i når du kommer i gang med svømming, sykling og løp, sier Blummenfelt.

Ved siden av støtteapparatet vil hans mor, far og to søstre være på plass under lekene.

- Det er kjekt at de støtter opp og er interesserte. Det gir meg enda litt ekstra motivasjon, sier Blummenfelt.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Kristian Blummenfelt

Født: 14. februar 1994.

Kommer fra: Bjørndalsskogen.

Klubb: Bergen Triathlon Club.

Trener: Arild Tveiten.