Velkommen til nye Sydvesten på nett!

97 ansatte mister jobben

Noryards BMV meldte i forrige uke at forhandlingene med kreditorene strandet, og selskapet er konkurs.

Det skrev Bergens Tidende på onsdag i forrige uke. Selskapets 97 ansatte mister jobben.

– Det er veldig tragisk det som har skjedd nå, uttaler tillitsvalgt Åge Norheim til E24.no.

Flere medier meldte i mars at verftet strevde med å betale sine kreditorer. I begynnelsen av måneden ble det klart at ingen av leverandørene fikk betalt, og at det dreide seg i alt om 140 stykker. I midten av måneden sendte verftet ut permitteringsvarsel til sine ansatte, og ba om en gjeldsnemnd som kunne få i stand en tvungen akkord med kreditorene. Dette førte ikke frem.

Noryards eies av ukrainske Konstantyn Zhevago gjennom det Luxembourg-registrerte selskapet Calexco. Et annet Noryrads-verft, Noryards Fosen, gikk konk i oktober. Da Noryards BMV meldte at de ville søke om tvungen gjeldsakkord i mars opplyste de at hverken eieren eller eksterne investorer var villige til å tilføre verftet friske midler på det nåværende tidspunkt.

Verftet på Laksevåg har røtter tilbake til 1800-tallet, og seilskipverkstedet Graneverftet på Laksevågneset. Tørrdokken på Laksevåg sto ferdig i 1872, og er den eldste gjenværende industristrukturen på stedet.

Administrerende direktør Pål K. Grimsrud uttaler til BT at han håper det vil komme ny aktivitet på verftet, men at han ikke kjenner til noen konkrete planer ennå.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no