Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Nå skinner solen på livet til hamza Choudhary fra Loddefjord. Han elsker bydelen han vokste opp i, selv om han ikke alltid hadde det like lett.(Foto: Thomas Owren)

Vil bli Norges beste megler

Hamza Choudhary (28) fra Loddefjord valgte å jobbe med eiendom, og da han fikk muligheten til å bidra til å bygge opp et nytt selskap var han ikke i tvil.

Den sprudlende loddefjordingen er en av tre meglere hos den relativt ferske lokale aktøren Syv Fjell Eiendomsmegling. Han sier at det beste med jobben er en stor grad av frihet til å styre egen arbeidshverdag, og muligheten til å møte mennesker og sette seg inn i deres behov, prosjekter og drømmer.

– Jeg har et spesielt forhold til Loddefjord, og håper at jeg kan bidra til å vise bydelen fra sin beste side, sier han.

 

Alt blir bedre

Hamza er ekte loddefjording, født og oppvokst, og han sier at han aldri vil flytte noe annet sted. Faren ankom fra Pakistan for 40 år siden for å lære nordmenn å sveise, og fant seg til rette i Loddefjord «fordi fjellene minnet ham om Kashmir.» Hamza har gjennomført verneplikten i garden og har utdannelse fra BI, og fikk med seg en særdeles hyggelig attest hvor læreren kaller ham «utvilsomt en av mine beste studenter.»

Men det er ikke slik at alt nødvendigvis har gått hans vei her i verden. Da han vokste opp i Vadmyra var Hamza faktisk så innesluttet at selv ikke hans egne foreldre visste at han grudde seg til å gå på skolen hver eneste dag. Mobbingen startet på barneskolen, og ble bare verre på ungdomsskolen.

– Jeg vet ikke hvorfor det ble meg, men vi var vel ikke så mange utlendinger i klassen. Kun to, faktisk. I dag virker det som om det er et mye større fokus på mobbing, og det er heldigvis noe som blir tatt tak i, men slik var det ikke da, sier han.

Han bodde i Vadmyra de ti første årene av sitt liv, før familien flyttet til motsatt side av Loddefjorddalen. Hamza var skoleflink, men på ungdomsskolen begynte pilen å peke nedover. Det var først da noen av lærerne merket at noe var i veien.

–  Jeg har egentlig ikke snakket med så mange om å være mobbeoffer, men det er mange som er opptatt av det for tiden. Nå har jeg lyst til å fortelle folk at det blir bedre. Alt blir bedre hvis du bare bestemmer deg for det.

 

Alltid målbevisst

Han sier at tidligere klassekamerater den dag i dag kommer bort til ham og beklager hvordan han ble behandlet på skolen. Men selv mener han at det han gikk igjennom bidro til å gjøre ham enda mer målbevisst.

– Jeg er ikke bitter. Ikke i det hele tatt. Så mange av de jeg vokste opp med havnet i fengsel, eller døde, mens jeg bare ble sterkere og sikrere på hva jeg ville, smiler han.

– Hva svarer du når folk sier sorry?

– Jeg sier, «Se på meg! Jeg smiler!» Det spiller ingen rolle for meg lenger. Jeg er glad for alt jeg har gått igjennom, og glad for at jeg bærer i meg identiteten til det gamle Loddefjord og Vadmyra.

Hamza forteller at selv om han er glad i Loddefjord, så erkjenner han at en del av miljøene han vokste opp rundt ikke var av den mest konstruktive sorten.

– Jeg har på mange måter vokst opp som en tilskuer, en som har sett miljøene utenfra. Det virket gøy å være en del av dem, og samholdet virket forlokkende, men det førte også med seg en del andre ting som fikk konsekvenser for folks liv. Jeg tenker av og til at det er helt utrolig at jeg har klart meg. Hva var sjansen, liksom? Men jeg har alltid vært veldig målbevisst, og ble bare sikrere og sikrere på at jeg skulle nå målene mine.

 

Vil bli best i landet

Den driftige 28-åringen har skaffet seg yrkeserfaring fra byggebransjen og selgerbransjen for å forberede seg på eiendomskarrieren, og da han fikk et tilbud fra nyetablerte Syv Fjell var han ikke i tvil.

– Det føltes som en riktig utfordring. Jeg kan være med fra starten og bygge opp noe. Jeg kan bidra med personlighet og farge, og det er alt de egentlig har bedt meg om: Vær deg selv. Det er en god instruks.

I tillegg til å være seg selv ønsker han å være en inspirasjon for andre som føler seg mobbet og utestengt. Han sier at det var unge voksne som støttet ham da han selv hadde det vanskelig, og nå forsøker han å gjøre det samme selv.

På sikt har han satt seg fore å bli Norges beste megler, men enn så lenge skal han bli best i Loddefjord.

– Jeg synes det er riktig å begynne med området jeg er født i. Hvorfor ikke? Jeg elsker Loddefjord selv, og kommer aldri til å flytte herfra. Du må nesten være her for å oppleve det, sier Hamza Choudhary.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no