Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Doro Korsvold viser frem utvalget av spill butikken på Melkeplassen fører. Det ikke alle vet er at butikken er åpen, også for privatpersoner. (Foto: Therese Edvardsen)

En skjult perle på Melkeplassen

Bak den nye Rema 1000-butikken på Melkeplassen skjuler det seg en ikke så liten skatt. Bergen Lek og Fritid, butikken som rommer leker og utstyr for store og små

Det hele begynte for nesten 30 år siden, da Knut Østevold reiste rundt til barnehager med noen produkter. Han så at det var behov for en bedrift som kunne levere kvalitetsprodukter til barnehager. Det var starten på Bergen lek og fritid.  I et lite lokale i Torgny Segerstedsvei i Fyllingsdalen, holdt bedriften til de første 20 årene. For fem, seks år siden flyttet de til Melkeplassen.

– Knut var litt redd den gangen for om han skulle klare å fylle dette lokalet, men som du ser gikk det fint, forteller Doro Korsvold mens hun tar undertegnede med på en omvisning i butikken.

– Må levere kvalitet

Fokuset på kvalitet er i høysetet i den lille bedriften med fem ansatte.

– Vi må ha kvalitetsvarer når vi er leverandør til barnehager og skoler. Det hjelper ikke å selge en sykkel som kommer til å knekke etter at to barn har lekt med den, sier hun.

Selv om butikken har høye krav til kvalitet, har ikke prisen nødvendigvis blitt så høy.

–  Vi har rimelige priser, nettopp fordi vi selger til barnehager og skoler. De kjøper i store kvantum, og da kan vi ikke legge oss på en alt for høy pris.

Vil nå flere

I disse dager blir nettsiden til bedriften oppgradert. Dette er et ledd i prosessen med å gjøre seg mer synlig for folk flest.

–  Vi merker en økning i privatkunder, men ønsker jo at flere skal vite at vi er her oppe og at vi har et godt utvalg av kvalitetsvarer. Det er mange som ikke vet at vi er åpen for alle. Vi er ikke en typisk retail-butikk, men alle kan handle her, sier hun.

I disse dager har de sendt ut salgskataloger til kirker, skoler og barnehager. I alt 11300 påskekataloger er blitt postlagt.

Kirkene bestiller gjerne kristelig hobbyartikler.

– Kirkene vi har vært i kontakt med setter veldig pris på at vi tilbyr kristelige hobbyartikler både til jul og påske. Det er ikke så lett å få tak i det hvis man skal gå utenom oss, forteller hun.

Doro håper at de som har lyst til å stelle i stand påskeverksted hjemme, vil ta turen innom butikken.

– Vi vet hva de vil ha, og hjelper til med å tilpasse formingen etter barnets alder, om det er ett barn eller ti, sier hun. 

 

 

 

Av

Therese Edvardsen

therese@sydvesten.no