Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Håkon Tangenes, Kjersti Haukeland Eiken og Daniel Andrè Totland er helt månebedotten over gaven fra Frende Forsikring. (Foto: Therese Edvardsen)

Fikk verktøy til en verdi av 200 000 kroner

Frende forsikring valgte å gi vekk verktøy til en verdi av 200 000 kroner. De heldige mottakerne er Grønneviken AS på Laksevåg og ALF AS i Solheimsviken

– Det har kommet til rette en del verktøy fra et større beslag politiet har gjort. Verktøyene kom til rette etter et år. Da hadde vi allerede gjort opp med vår kunde, så da eide vi plutselig masse verktøyer som var helt nytt, forteller kommunikasjonssjef i Heidi Tofterå Slettemoen.

Til sammen har verktøyet som blir delt mellom de to bedriftene en verdi på 200 000 kroner, og var helt nytt da det ble stjålet.

Samfunnsnyttig tiltak

Forsikringsselskapet la hodene i bløt for å finne ut hva de skulle gjøre med alt verktøyet de ble sittende med.

– Vi måtte legge hodene i bløt for å finne en passende mottaker. Bedriftene   som vi har valgt tilfører samfunnet stor verdi ved å hjelpe folk tilbake i arbeid, sier hun.

Kommunikasjonssjefen innrømmer forsikringsselskapet kunne tjent penger på utstyret.

– Vi kunne tjent penger på dette. Men nå hadde vi en god mulighet til å gjøre noe samfunnsnyttig, og da valgte vi å gjøre det.

Frende håper verktøyet vil komme godt med hos mottakerne.

– Som jeg skjønner er dette bedrifter som ikke har de helt store budsjettene til å gjøre sånne innkjøp, forteller Tofterå Slettemoen.

– Helt fantastisk

Hos Grønneviken AS har det vært hallelujah-stemning siden de fikk telefonen fra Frende Forsikring.

– De ringte meg i romjulen og fortalte det. Da vi la på måtte jeg sjekke nummeret, jeg trodde ikke det var sant, forteller produksjonsleder hos Grønneviken AS, Håkon Tangenes.

– Dette er helt fantastisk, dette kan vi lagre og ta i bruk etter hvert som vi trenger det. Det blir spennende å pakke ut og se over, sier Tangenes.

Med seg for å hente gaven fra Frende hadde han salgs- og markedssjef i Grønneviken AS, Kjersti Haukeland Eiken og arbeider Daniel Andrè Totland.

– Dette har enorm påvirkning på budsjettet. Nå kan vi gjøre litt mer. Det som er bra er at det drypper på flere enn en avdeling.

Godt arbeidsmiljø

Daniel har jobbet hos Grønneviken siden 2004, og trives kjempegodt i bedriften.

–  Det er godt arbeidsmiljø og greie folk, jeg trives kjempegodt, forteller han.

Daniel blir til å få god nytte av verktøy-gaven fra Frende. Han jobber i snekkerverkstedet, og har god kontroll på hva de forskjellige verktøyene de har fått kan brukes til. Han forteller at arbeidet i verkstedet er variert og morsomt.

– Vi lager transportkasser, fioliner og gullplater og fenalårholdere. Transportkassene lager vi for hånd, det andre på maskiner, sier han.

Av

Therese Edvardsen

therese@sydvesten.no

Relaterte saker