Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Trude Vaaga er en av de to nye innehaverne på Lyst og Fryd, som åpner igjen i februar. (Foto: Thomas Owren)

Gjenåpner Lyst og Fryd

Duoen Janne Gullaksen og Trude Vaaga skal blåse nytt liv i Lyst og Fryd fra og med begynnelsen av februar. og ja, det blir quizkveld.

– Vi skal forsøke å bringe frem atmosfæren i huset, samtidig som vi skal gjøre det pent og stilfullt. Det er et sted med sjel og historie, men det trenger fornyelse, sier Trude Vaaga.

For tiden er både hun og makker Janne Gullaksen i full sving med å forberede den nært forestående nyåpningen av Lyst og Fryd på Laksevåg.


Utleie og kafé

Den mildest talt tradisjonsrike kafeen ble drevet som gjestgiveri under navnet Lyst og Fryd allerede på 1700-tallet, og deler av huset har en enda eldre historie. De siste tre årene har stedet blitt drevet som selskapslokale og kulturkafé, inntil den forrige innehaveren stengte dørene i desember 2015.

De nye innehaverne legger ikke skjul på at det er utleie av stedet til konfirmasjon, dåp, firmafest og andre festligheter som blir kjernevirksomheten i starten, men det kommer også til å være åpen kulturkafé tre dager i uken fra første stund, sier Vaaga.

– I utgangspunktet satser vi på å ha åpen kafé fra klokken 1000-1500 hver onsdag, torsdag og fredag. Dernest tenker vi å være lydhøre overfor hva folk ønsker seg. Vi har ingen sterke og konkrete forestillinger om hva en kulturkafé skal være, men det er et spennende konsept som kan inneholde veldig mye forskjellig, sier hun.

 

Ser muligheter

Vaaga driver til vanlig konsulentselskapet Consept Nord, som gir ut interiørmagasinet Tendens, og hun er grunnleggeren av Interiør & boligmessen i Grieghallen. Gullaksen driver fra før av Urdihuset i Michael Krohns gate, og har dermed masse erfaring med servering og selskapeligheter i verneverdige omgivelser. Det er Urdihuset som skal levere mat og servering til Lyst og Fryd.

– Vi er ekstremt opptatt av smaker og interiør, og nå skal vi løfte frem stemningen i huset.

– Men det er en del begrensninger i forhold til hva dere har lov til å gjøre med bygningen?

– Ja, det er strenge regler. Men vi er opptatt av å se mulighetene i stedet for å irritere oss over begrensningene.

 

Quiz i februar

Fjorårets store hit på Lyst og Fryd har vært quizkveld med Odd & Evil, det eneste arrangementet som jevnlig har trukket stinn brakke på Laksevåg. Janne Gullaksen bekrefter at de nye innehaverne akter å videreføre quizen. Hun sier at de to har kommet frem til en løsning for å fortsette med en quizkveld i måneden.

– Det har vært veldig etterspurt blant alle vi snakker med her i området, og vi har bestemt oss for å forstette med quizkveld, sier hun.

Hun sier at quizen vil starte opp igjen ved første høvelige anledning etter den offisielle åpningen 3. februar.

PS: I den opprinnelige utgaven av denne artikkelen sto det at innehaverne hadde kommet frem til en enighet med Odd & Evil om å videreføre quizen. Det medfører ikke riktighet, får Sydvesten opplyst av quizmestrene selv. Ifølge duoen har det ikke vært dialog mellom dem og de nye innehaverne på Lyst og Fryd.

 

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no