Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Paul Ullensvang med sønnen Adrian på tur nummer elleve opp Løvstakken.

  • Stine Røssland og Blanco har allerede besteget Løvstakken 20 ganger.

  • Camilla Hopland skuer ut over Fyllingsdalen.

  • Blanco, Stine Røsslands trofaste turkamerat, speider mot Ulriken.

  • Camilla Hopland har ofte en firbeint venn med på ferden.

  • Hans Egil Skaar Samuelsen har bestemt seg for å delta i Løvstakken opp 2016.

I form med 20 Løvstakken-turer

Neste år feirer Løvstakken Opp femårsjubileum. Oppvarmingen er allerede i gang, både på fjellet og på Facebook.

Siden oppstarten i 2012 har Løvstakken Opp vokst til å bli Bergens nest største motbakkeløp, bare slått av Stoltzekleiven opp.

– I år hadde vi 860 påmeldte, og håpet er å nå 1200 deltakere til neste år, forteller løpsleder og Løvstakken Opp-gründer Patricia Flataker, i Varegg IL.

– Vil skape blest

For å nå målet opprettet Flataker Facebook-arrangementet «Kom i form med 20 turer opp Løvstakken», i slutten av august. De som klarer 20 turer innen 1. desember er med i trekningen av startnummer til jubileumsløpet, som går av stabelen 14. mai.

– Hensikten med arrangementet er å skape engasjement rundt fjellet, og varme opp til selve løpet. Mange løp hører man bare om i ukene før start, men vi ønsker å holde det gående året rundt. Det har vi fått mange gode tilbakemeldinger på, forteller Flataker.

Fakkeltog i november

Hun hentet inspirasjon fra lignende trimarrangementer på andre av Bergens syv fjell, men forteller at hun er opptatt av at Løvstakken skal by på noe ekstra.

– I tillegg til å lodde ut startnummer markerer vi avslutningen på arrangementet med et fakkeltog opp Løvstakken. Da deler vi også ut gløgg og pepperkaker. Det er også mulig å sikre seg startnummer i julekalenderen på Facebook-siden vår, forteller hun.

Intern konkurranse

En som har meldt seg på, om enn noe tilfeldig, er Paul E. Ullensvang. Han forklarer at det var en intern konkurranse på jobben om å gå flest mulig fjelltopper som startet det hele.

– Jeg har alltid liket å gå i fjellet, men med en konkurranse så tar man kanskje seg en ekstra tur hvis anledningen byr seg, sier han.

Ullensvangs mest brukte ruter er fra Melkeplassen, Nils Langhellesvei og Krohnegården, men han har ingen umiddelbare planer om å melde seg på selve løpet.

Det har heller ikke Stine Røssland, som allerede har rundet 20 turer, uten at hun vil utelukke det helt.

­– Jeg ble invitert av en venn og meldte meg på fordi jeg har hund, og fordi jeg gikk mye på Løvstakken allerede, sier Røssland, som starter alle turene fra Krohnegården.

Hun mener deltakelsen på arrangementet hjelper på motivasjonen, selv om hun alltid har vært en ivrig turgåer.

Forbereder løpsdebuten

Hans Egil Skaar Samuelsen har ikke deltatt på løp tidligere, men har bestemt seg for å teste motbakkeformen under Løvstakken Opp neste år. Et gratis startnummer er dermed ikke å forakte.

Samuelsen ble oppmerksom på arrangementet da en kollega meldte seg på, og bestemte seg for å bli med.

– Det bidrar til at jeg går litt flere turer, men arrangementet har nok mer å si for de som ikke har gått så mye på Løvstakken fra før. Ettersom jeg bor i nærheten er terskelen lav for å ta turen opp, sier Samuelsen.

Han starter i Løvstakkveien, som også er startsted for Løvstakken Opp.

Bildebevis

Når Camilla Hopland går på Løvstakken er det gjerne med firbeint turfølge. Hun forteller at hun liker å variere mellom Damsgårdsfjellet, Ulriken og Løvstakken, men arrangementet bidrar til at hun fokuserer mer på sistnevnte.

– Jeg elsker å gå tur i fjellet. Det gir meg styrke å være i bevegelse, og det å se at hundene koser seg i naturen gir meg indre glede, forteller hun.

I likhet med mange av deltakerne er det turgleden som har prioritet for Hopland. Hun utelukker imidlertid ikke at hun stiller til start i mai.

I skrivende stund er det rett i underkant av 370 påmeldte i «Kom i form med 20 turer opp Løvstakken». Turene dokumenteres ved å ta et bilde på toppen og publisere det på siden. De ivrigste oppdaterer med bilder også etter at de har rundet 20 turer. Høstmørket legger tilsynelatende ingen demper på turgleden, flere har lagt ut bilder med hodelykt på toppen.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no

Relaterte saker