Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • De voksne deltakerne i ryddeaksjonen: (F.v.) Kjersti Solbu, Thor Haakon Bakke, Inger Jorun Søvik, Henriette Hafsaas Tsakos, Øystein Bønes og Kristian Rein Time. Søvik er ikke medlem av MDG, men bestemte seg for å gi en hjelpende hånd da hun så ryddegjengen. (Foto: Alexandros Tsakos)

Vårrengjøring ved Ortuvannet

Søndag ryddet Miljøpartiet De Grønne boss i Ortuparken. Resultatet: seks fulle søppelsekker, en sykkel og en handlekurv fra Jula.

– Det er dessverre fortsatt veldig mye som gjenstår. Det er så mange små plastbiter at det tar svært lang tid å rydde opp. For å nå det som ligger ute i sivet bør man helst ha vadestøvler, men vi fikk gjort mye i løpet av de tre timene vi holdt på, sier Øystein Bønes, bydelslagsleder og MDGs 4. kandidat til bystyret.

Sydvesten skrev senest om forsøplingen rundt Ortuvannet den 14. april, da vi i en bildereportasje stilte spørsmålet: På tide med en vårrengjøring?

Bønes forteller at lokallaget valgte å ta tak i saken som en del av vårdugnaden «Hold Norge rent». Avfallet som ble fjernet inkluderte blant annet emballasje, tomflasker, sigarettsneiper og glasskår, i tillegg til en sykkel uten forhjul.

– Fyllingsdalen har store sammenhengende grøntområdene tilknyttet Kanadaskogen og Løvstakken, samt flere vann og grøntområder mellom boområdene. For vår alles trivsel bør vi holde vår grønne bydel fri for forsøpling. Likevel er det et mindretall som lar knuste glasskår ligge igjen langs gangstier og grøntområder. Det kan gjøre stor skade på potene til kjæledyr og ville dyr. Forsøplingen med plastavfall forårsaker også miljøskader langt utover vår egen bydel, sier Bønes.

MDG-politikeren sier han ønsker å takke alle som bidrar til en ren bydel ved å hive avfallet der det hører hjemme, og deltakerne i ryddeaksjonen.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no

Relaterte saker