Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • På onsdag kan det bli ny cupfest på Varden. (Arkivfoto: Thomas Owren)

     

Smeller cupbomben på Varden i dag?

I dag blir det for første gang i år mulighet til å se et tippeligalag i Bergen i en tellende kamp. FK Haugesund besøker Varden og FK Fyllingsdalen i cupen.

FK Fyllingsdalen har ikke fått noen drømmestart på sesongen, men laget viste muskler i cupen da de gjorde kort prosess med Førde. Belønningen kommer i form av tippeligamotstand på Varden, og i morgen er det FK Haugesund som kommer på besøk. FKH var landets tredje beste lag så sent som i 2013.

Håper på storinnrykk

­– Haugesund ser vi på som en svært attraktiv motstander, og det er også et lag vi ikke tenker at vi har tapt mot på forhånd, sier daglig leder i FK Fyllingsdalen, Frank Hellevik.

Han mener at det skal være fullt mulig for 2. divisjonslaget fra Varden å tukte tippeligalaget.

– Absolutt, vi er på ingen måte fornøyd med å be opp til fest uten å delta, sier Hellevik.

Han sier at klubben forbereder seg på mange skuelystne på onsdag, og sier at klubben håper på 1000 tilskuere.

Foruten Brann (som blir et noe urealistisk sammenlikningsgrunnlag i forhold til publikumspotensial) har Varden tidligere hatt besøk av tippeligalag i cupsammenheng da Viking møtte Fyllingen og Løv-Ham møtte Aalesund i 2010, og da Fyllingen tapte mot Sogndal i 2011. De gangene møtte det henholdsvis 1800 (Viking), 1700 (AaFK) og 800 (Sogndal) tilskuere.

FKF-trener Olafur Örn Bjarnason sier at laget går inn i kampen med mål om å bite godt fra seg.

– Vi har med oss en god opplevelse i fra helgen, og jeg håper det inspirerer oss til å stille enda mer skjerpet mot Haugesund. Vi må prestere på vårt aller beste for å ha en mulighet, men dersom det klaffer er det ikke umulig å slå dem, sier han.

Dette er FK Haugesund

Klubben: FK Haugesund ble stiftet i 1993 da klubbene Haugar og Djerv 1919 slo seg sammen. Klubben rykket opp i Tippeligaen i 1996, overlevde på øverste nivå i 1997, men rykket ned igjen i 1998. I 1999 ble det nytt opprykk, men denne gangen bar det rett ned igjen, og i 2004 rykket laget ned i 2. divisjon. I 2006 var klubben tilbake på nest høyeste nivå, og i 2009 kunne klubben for tredje gang feire opprykk til Tippeligaen. Laget har holdt seg på øverste nivå siden den gang. I 2013 tok laget bronse.

Treneren: Jostein Grindhaug (42) spilte stort sett hele karrieren i FK Haugesund og forløperen Djerv 1919, og scoret endatil det avgjørende målet som sikret klubbens første opprykk til Tippeligaen. Han ble belønnet med Kniksenprisen som årets trener i 2010.

Profilen: Christian Grytkjær (25) hadde faktisk fødselsdag i går (tirsdag), og håper nok på å feire med cupmål i morgen. Den danske angriperen har blitt en av Tippeligaens giftigste spillere siden overgangen til Sandnes Ulf fra AB i 2012. Han scoret åtte mål for Sandnes i 2012, og var så en tur innom Norskjælland i hjemlandet før han signerte for Haugesund i 2013. Debutsesongen for FKH endte med 11 mål, og han fulgte opp med 15 scoringer i fjor. Ble matchvinner da Haugesund slo Sandefjord på søndag.

Sesongen så langt:

Stabæk 1 : 1 Haugesund (Tippeligaen)

Haugesund 0 : 6 Rosenborg (Tippeligaen)

Vålerenga 2 : 0 Haugesund (Tippeligaen)

Randaberg 0 : 4 Haugesund (NM Menn – ordinære runder)

Haugesund 0 : 0 Molde (Tippeligaen)

Bodø/Glimt 1 : 2 Haugesund (Tippeligaen)

Haugesund 2 : 1 Sandefjord (Tippeligaen)

 

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Haugesunds spillerstall:

Spillerstallen:

Keepere:

1 Per Morten Kristiansen
12 Olav Dalen
24 Per Kristian Worre Bråtveit

Forsvar:

3 David Myrestam
11 Tor Arne Andreassen
15 Martin Bjørnbak
18 Vegard Skjerve
50 Dusan Cvetinovic

Midtbane:

8 Michael Haukås
10 Joakim Våge Nilsen
13 Eirik Mæland
16 Ugonna Anyora
17 Geir Ludvig Fevang
19 Kristoffer Haraldseid

Angrep:

7 Christian Gytkjær
20 Maic Sema
21 Pontus Engblom

Relaterte saker