Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Camilla Opsahl og Fyllingen snublet i siste hinder, og nå venter en ny sesong i 2. divisjon. (Arkivfoto: Thomas Owren)

Fyllingen-damene snublet i siste hekk:

– Møtte lag som er hakket bedre

Etter å ha gått ubeseiret gjennom serien kom årets to første tap da Fyllingen møtte de øvrige puljevinnerne i Volda sist helg.

Vinnerne av de seks regionale andredivisjonspuljene møttes sist helg i Volda for å gjøre opp om tre opprykksplasser til kommende sesongs nasjonale 1. divisjon. For seiersvante Fyllingen-damer ble det en ordentlig krasjlanding i første kamp mot vinneren av Region Sørvest, Grane Arendal. Sørlendingene vant med hele ni måls margin, 36-25.

– Nivået var nok enda litt høyere enn vi hadde ventet. Jeg tror nok at noen av spillerne våre fikk seg en vekker, sier Fyllingen-trener Chriss-Robert Thorsen.

Kostbar seier

Også Pors, mesteren fra Region Sør, skapte trøbbel for Fyllingen-damene. Pors ledet med to mål midtveis, men Fyllingen slo tilbake i andre omgang og vant til slutt 28-25.

Dermed var det Fyllingen som kapret andreplassen i puljen, og fikk dermed muligheten til å gjøre opp om den tredje og siste opprykksplassen mot arrangør Volda.  Volda vant Region  Midt-Norge.

– Vi gjorde en god andreomgang mot Pors, men den kostet. Vi måtte spille med toppet lag nesten hele kampen, og alle våre nøkkelspillere fikk kjørt seg, sier Thorsen.

I søndagens opprykksfinale ble det snart klart at Fyllingen ikke hang med. Kampen var i realiteten avgjort til pause, da Volda ledet hele 23-14, men Fyllingen gjorde i hvert fall en bedre figur i andre omgang. Kampen endte 34-27, og Volda kapret 1. divisjonsplassen.

Dermed blir det nok en sesong i andredivisjon for Camilla Opsahl og co.

De beste rykket opp

– Mot Volda fikk vi juling i starten, og hang ikke med. Vi må nok bare erkjenne at vi møtte et lag som er hakket bedre enn oss. De har mer erfaring og mer fysikk. Vi blir for veike i duellspillet både foran og bak, sier Thorsen.

Han sier at det er en skuffelse å misse opprykket, men tror skuffelsen hadde vært større dersom marginene hadde vært mindre.

– Hadde vi følt at vi var veldig nære på tror jeg det hadde vært tyngre. Nå er det greit å akseptere at de tre beste lagene rykket opp, mens vi fremdeles har en jobb å gjøre, sier han.

Nivåproblem i vest

Fyllingen og divisjonskollega Førde raget både hode og skuldre over de øvrige lagene i Region Vest i år. I helgens play-off møtte de lag som ikke var like suverene i sine respektive serier, men som likevel var sterkere enn Fyllingen. Thorsen mener at dette tyder på at Hordaland og Sogn og Fjordane ligger på etterskudd i forhold til andre deler av landet.

– Hverken Pors eller Volda var suverene i serien i år, og det tyder nok litt på at nivået her i Region Vest kunne vært høyere. Vi hadde nok hatt godt av bedre motstand i 2. divisjon, sier Thorsen.

Camilla Opsahl var den som tok størst scoringsansvar for Fyllingen i helgens play-off. Hun noterte seg for 18 mål på de tre kampene. 

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no