Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Emma (t.v.) og Julie Pan har åpnet Fyllingsdalens nye spisested, Krystall. (Foto: Thomas Owren)

Fullt hus på åpningsdagen:

– Det er dette vi har drømt om

To unge søstre fra Kina gutser friskt og håper at den nye restauranten på Spelhaugen skal bli tatt godt imot av Fyllingsdalens befolkning.

På søndag gikk en drøm i oppfyllelse på Spelhaugen. Da åpnet nemlig Krystall, den splitter nye restauranten til søstrene Julie og Emma Pan. Her skal de satse på gode råvarer, og serverer spesialiteter fra landet de forlot så vel som fra landet hvor de har slått rot.

Responsen på åpningsdagen var overveldende. Nesten litt for mye av det gode.

– Folk strømmer på, og vi må dessverre sende dem hjem igjen om de ikke har bestilt bord på forhånd. Det er rett og slett fullt hus, sa Julie da Sydvesten tittet innom i 1630-tiden på søndag.

Litt av en and

Julie kom til Norge da hun var i slutten av tenårene, og lillesøster fulgte etter noen år senere. Hun har bodd i Trondheim og Stavanger, men er ikke i tvil om hvor hun liker seg best:

– Jeg elsker Bergen. Det er her jeg vil være, sier hun.

De to søstrene har lang erfaring fra restaurantbransjen, og har lenge drømt om å åpne en restaurant de kan kalle sin egen. På søndag kunne de altså servere sine første gjester.

Restauranten tilbyr bespisning med alkoholservering og plass til 88 gjester på stedet, så vel som kafé, catering og take-away. Husets spesialitet er imidlertid ikke noe man plukker med seg i forbifarten på vei hjem fra jobb: Krystall ovnsbakt and har potensial for å bli den nye snakkisen på matfronten i Fyllingsdalen. Anden marineres i 48 timer, tørkes så i et døgn, før den bakes i ti timer. Anden er beregnet til fire personer, og koster kroner 2499,-. Men vær obs: Den må bestilles en uke i forvegen, så her må man planlegge.

Foruten syvdagersanden satser de stort sett på retter til hyggelige hverdagspriser. Lunsj koster en hundrelapp hver dag frem til klokken 1600 (minus søndag).

– Vi har lett lenge etter et passende lokale i Fyllingsdalen, og dette overgår våre forventninger. Vi synes det har blitt utrolig fint her, sier Julie.

Behov for flere

Restaurantbransjen er en tøff bransje å lykkes i, og den senere tid har det tetnet til i konkurransen om spisekunder i Fyllingsdalen: Isushi i Spectrum og Little Eataly og Subway på Oasen er relativt nye skudd på stammen, samt at etablerte steder som McDonalds og Le Cafe på Oasen har fått oppgradert lokalene sine. Men Julie Pan mener det fremdeles er et behov for flere alternativer i bydelen.

– Allerede før vi åpnet har vi fått mange reservasjoner og henvendelser fra folk som vil bestille take-away. Det viser at folk ønsker et sted som dette, sier hun, og legger til:

– Vi er spente, men vi har stor tro på at dette vil lykkes. Vi satser på kvalitetsmat og god service, og vi har et vakkert lokale med en diger glassfasade og utsikt til Bård Breiviks vakre Autolitten utenfor. Vi tror folk kommer til å like seg her.

– Er du fornøyd med åpningen?

– Vi er fornøyd med mange gjester, og gjestene sier at maten er god. Men det er litt dumt at vi må be så mange komme tilbake en annen gang. Vi vil jo gjerne gjøre et godt førsteinntrykk, smiler den ferske restaurantøren.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Relaterte saker