Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Sarah Øvsthus reiser til senior-EM i april. (Foto: Tryggve Duun)

NM-gull og norsk rekord for Øvsthus

Sarah Hovden Øvsthus (20) tok et suverent NM-gull i vektløfting lørdag, og kvalifiserte seg med det til senior-EM i Georgia.

Vektløftertalentet tangerte sin egen personlige rekord på 70 kilo i rykk. I støt ble det ny norsk rekord med 88 kilo, fire kilo mer enn hennes forrige bestenotering. Sammenlagtresultatet på 158 kilo er også ny norsk rekord.

Øvsthus tok dermed en klar seier i 53 kilos-klassen, og kvalifiserte seg samtidig for senior-EM i Tbilisi, Georgia, som går av stabelen i april.

– Det var en veldig god følelse, forteller hun.

Da Øvsthus ble tildelt Bergen kommunes utviklingsstipend i desember oppga hun U23-EM i 2015 og senior-EM på hjemmebane i Førde i 2016 som de store målene. Nå får hun altså mulighet til å måle krefter mot Europa-eliten allerede i vår.

– Sånn sett ligger jeg ett år foran skjema, sier en fornøyd Øvsthus.

Gullmedaljen i vektløfting var Sarahs andre NM-gull på en måned. Tidligere i februar ble hun norgesmester i lengde uten tilløp med et hopp på 2,64 meter under innendørs-NM i Steinkjer. Der konkurrerte Øvsthus for Laksevåg Friidrett, mens hun som vektløfter representerer Flaktveit Idrettsklubb.

Det er likevel vektløfting som er Øvsthus foretrukne idrettsgren.

– Det var egentlig litt tilfeldig at jeg begynte med vektløfting. Det var friidrettstreneren min som foreslo at jeg skulle begynne å trene styrke for å bli mer eksplosiv, men etter hvert fant jeg ut at vektløfting passer meg bedre, sa Øvsthus til Sydvesten i desember.

Vektløfting er en olympisk gren, og går ut på at man løfter en vektstang over hodet i øvelsene rykk og støt. Vektløfting må ikke forveksles med styrkeløft, der man konkurrerer i knebøy, benkpress og markløft.

Se flere bilde fra NM på nettsidene til Norsk Vektløfterforbund.

 

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no