Velkommen til nye Sydvesten på nett!

Månedens kulturtryne:

Camilla North

Artisten og låtskriveren Camilla North var «Månedens kulturtryne» i februar.

Aktuell med:

Artist og låtskriver som samtidig driver «Camilla North’s Musikkskole». Musikkskolen holder til ved Lynghaug skole i Fyllingsdalen. Her kan du melde deg på kurs i rytmisk sang, piano, og låtskriving.

I fjor satte vi opp en flott forestilling hvor vi kombinerte sang og dans. Jeg underviser elevene individuelt, men hver måned har vi samlinger hvor elevene får vise det de har lært til hverandre. Jeg jobber veldig mye med motivasjon, og oppmuntring for å få barna og ungdommene til å tro på seg selv. Dersom du ønsker å få mer informasjon om kursene mine så er det bare til å ta kontakt. Man kan melde seg på via nettsiden min: www.camillanorth.no

Ved siden av å drive min egen musikkskole så er jeg selv artist og låtskriver. For tiden jobber jeg med mitt eget album. Den første singelen kommer ut ganske snart. Jeg skal opptre på festivalen «Rett sted til rett tid» den 6. mars på Madame Felle og på Biblioteket bar den 15. april. Jeg kommer til å gjøre en del av mine gamle låter, samtidig som jeg vil spille noen nye låter fra det kommende albumet. Bandet mitt er helt nytt og ferskt, så vi gleder oss veldig til å spille sammen.

Bakrunn:

Jeg er født og oppvokst i Fyllingsdalen. Allerede da jeg var seks år begynte jeg med privat undervisning i piano, og sang i skolens pikekor. Etter musikklinjen på Langhaugen dro jeg til England og studerte musikk ved Bath Spa University. Der tok jeg en bachelorgrad i musikk og en master i låtskriving. Bath var en nydelig by og et kreativt miljø som har inspirert meg til å fortsette å jobbe med musikk. Etter at jeg kom tilbake til Bergen var det litt vanskelig å finne tilbake til musikkmiljøet, men i løpet av de siste årene så har jeg blitt kjent med flere produsenter, låtskrivere, og musikere som jeg nå samarbeider med. Jeg sitter mye alene på rommet med pianoet mitt og skriver låter. Men det gøyeste er selvsagt å komme seg ut å spille med de flinke musikerne mine, og å gå i studio og spille inn det man har laget.

På fritiden:

På fritiden prøver jeg å være med positive mennesker.  Venner som får meg til å le og glemme alt som heter tid. Folk stresser mye i dagens samfunn, og jeg gjør det fort selv. Derfor prøver jeg å sette av dager til å ta et glass vin med en kompis eller venninne, gå på en konsert, se en god film, turer i fjellet, eller å være med familien.

Siste kulturopplevelse:

Min siste kulturopplevelse var en nydelig konsert med Ingrid Olava. Hun er utrolig flink og inspirerende. Jeg var også på Maria Mena sin siste konsert i Bergen. Jeg liker musikken hennes godt, og synes hun er en artig person. Hun forteller mye om bakgrunnen for hvorfor hun skrev de forskjellige låtene og det er alltid veldig spennende å høre på. Ellers var jeg nylig også på Tor Endresen sin oppsetting av John Lennon hvor han gikk inn i hele livet til artisten og låtskriveren. Det var også veldig interessant og inspirerende.

Siste bok, film og plate:

Den siste boken jeg leste heter «Lyden av det stille ensomme rommet», som selvsagt handler om en låtskriver. Jeg ser en del filmer, men den beste jeg har sett i løpet av den siste tiden er «Captain Phillips». Som musikkelsker så har jeg en favoritt film som heter «August Rush» som handler om en liten gutt som rett og slett er et musikkgeni. Han kom bort fra foreldrene sine når han var liten og tror at hvis han kan lage en stor symfoni, så vil foreldrene høre ham, og finne ham igjen. Den siste platen jeg har hørt på er «Chapter One» med Ella Henderson. Hun er en ny yndling hos meg sammen med Birdy og Sara Bareilles.

Favorittsted i Fyllingsdalen:

Mitt favoritt sted i Fyllingsdalen er Storavatnet ved Krohnegården. Der pleier jeg ofte å gå tur eller jogge for å koble litt av og nyte den fine naturen. Det hender også at jeg setter meg ned her for å skrive litt samtidig som jeg beundrer den fine utsikten. Der har jeg også gjort scener fra musikkvideoen min «no more».

 

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Redaksjon

red@sydvesten.no

Månedens kulturtryne

Månedens kulturtryne er et samarbeid med Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor.

Har du et tips om en person som jobber med kultur på fritiden eller i jobb?

Send inn forslag til benjamin.hogstad@bergen.kommune.no.