Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Magnus Kleppe og Hilde Stokvold Gundersen har fyrt i gang Fyllingen IL Friidrett. Friidrettsmiljøet i dalen har vært svært perifert på det lokale idrettskartet siden 80-tallet. (Foto: Thomas Owren)

Endelig får dalen sin egen friidrettsklubb

1. oktober fikk de godkjennelsen fra friidrettsforbundet: Fyllingen Friidrett er den nye friidrettsklubben for Fyllingsdalens 30 000 innbyggere.

Med elitelag i håndball som er regjerende norgesmester, med stolte fotballtradisjoner som kulminerte med gull i junior-NM, og med sine vanvittige internasjonale kickboksingresultater, så har Fyllingsdalen seilt opp som Bergens fremste idrettsbydel. Da er det nærmest pinlig at dalen har manglet et levende lokalt kompetansemiljø innen den organiserte idrettens eldste og mest fundamentale øvelser. Arbeidet med å bøte på dette bankende sår i Fyllingsdalens idrettsfauna begynner nå. 1. oktober ble Fyllingen IL Friidrett godkjent av friidrettsforbundet.

– Vi skal drive breddeidrett med mestring, glede, samhold og trivsel som førende prinsipper, sier Hilde Stokvold Gundersen.

Allerede i gang

Sammen med sin ektemann, Magnus Kleppe, har hun dratt i gang den nye friidrettsgruppen under paraplyen til Fyllingen IL. De to har lang og dyp erfaring fra friidretten, både som aktive utøvere, trenere og pedagoger. De har lenge drømt om å skape et friidrettsmiljø i dalen, og med nye Fyllingsdalen stadion ligger forholdene endelig til rette.

Gruppen har allerede vært aktiv en stund, og de forteller at Fyllingen Friidrett allerede teller 23 utøvere, uten at de har foretatt seg noen ting som helst for å fortelle folk at tilbudet finnes.

– Vi trener samtidig med fotballen, spillere blir nysgjerrige på hva vi holder på med og ber om å få være med. Slik kommer det fem nye ansikter på trening hver uke, sier Gundersen.

Lave terskler

Nettopp dette med å bygge ned tersklene som finnes mellom idretter og klubber er noe paret er særdeles opptatt av. De ser for seg samarbeid med både Fyllingen håndball og FK Fyllingsdalen, slik at spillere som ønsker å trene på for eksempel hurtighet eller kast kan vandre mest mulig fritt mellom klubbene.

– Det er trist når klubber skuler på hverandre i stedet for å samarbeide. Det har vi dessverre sett alt for ofte. Alle, og spesielt utøverne selv, tjener på at klubbene legger til rette for å kunne prøve seg på andre typer idrett, sier Kleppe.

Trenger hjelp

Selv var han aktiv innen sprint og lengde, og har vært både trener på toppnivå og pedagog på skolenivå. Hilde har drevet med hopp og tresteg, og er i dag førsteamanuensis ved Idrettsseksjonen ved Høgskolen i Bergen. Den faglige kompetansen er med andre ord av høyeste kvalitet.

– Vi skal drive treningene på en ordentlig måte, med fokus på å skape gode miljøer å utvikle seg i. Det er alltid en fare når folk som ikke er bevisst på hva de driver med skal være friidrettstrenere, fordi alt innen friidrett er så målbart. Det gjør at det fort blir kjipt for hun som alltid ligger sist på resultattavla, sier Gundersen.

De poengterer at de etter hvert trenger hjelp fra foreldre som kan bidra på trenersiden, men forsikrer om at de vil bli kurset og lært opp.

Foreldrene som bidrar i Fyllingen Friidrett skal slippe å føle seg utrygge på om det de gjør er riktig, forsikrer friidrettsekteparet Kleppe og Stokvold Gundersen.

Vil du bidra til å bygge opp Fyllingen Friidrett? Send en mail til Hilde.Stokvold.Gundersen@hib.no eller magnus.kleppe@gmail.com.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Relaterte saker