Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Fyllingsdalen Teater, som har fått gode kritikker for forestillingen på plakaten i skrivende stund, Oliver Twist, kan puste lettet ut etter at bevilgningen økte med 400 000 kroner. (Foto: Arkiv)

Fyllingsdalen teater får 500 000:

– Vi var oppriktig bekymret

Nå får de endelig sove på Fyllingsdalen teater. Ikke fordi forestillingene er kjedelige, men fordi en halv million kroner i kommunal støtte sikrer det videre driftsgrunnlaget.

Fyllingsdalen Teater skal få en halv million i driftsstøtte, foreslår byrådet. Det er 400 000 mer enn de opprinnelig ble forespeilet.

– Det var utrolig gledelig. Nå har vi sovet dårlig lenge, og før sommeren var vi oppriktig bekymret for det videre driftsgrunnlaget. Det kunne faktisk ha endt med at vi måtte pakke sakene, sier teatersjef Jørn Kvist.

– Men nå skal det sies at vi har laget teater i mange år, og vi synes jo det er på sin plass. 500 000 var den summen vi ba om, og det er den summen vi trenger for å opprettholde et godt tilbud til barn og unge, og et godt tilbud til publikum, sier Kvist.

Teateret, som feirer 40 år i år, trakk nærmere 20 000 publikummere i 2013, og har blitt et populært kulturtilbud i bydelen.

– Dette er en viktig prioritering for Fyllingsdalen og for kulturlivet i Bergen, sier gruppeleder i FrP og leder i bystyrets kulturkomite, Tor A. Woldseth.

Han er svært begeistret for arbeidet som legges ned på det vesle teateret i Folke Bernadottes vei.

– Det er en unik arena for barn og ungdom, og kanskje særlig viktig for de som ikke finner seg til rette i idretten. Det som er så bra er at de kombinerer de ulike nivåene av profesjonalitet, slik at profesjonelle og halvprofesjonelle jobber sammen med barn og unge på de samme stykkene. Det gjør det mye mer interessant enn et stykke med bare proffer eller bare barn. Og med satsingen på ungdomsstykker har Fyllingsdalen plutselig fått et godt kulturtilbud også til de litt eldre også, sier Woldseth, som fikk kjempet igjennom teaterstøtte i årets budsjettforslag.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Relaterte saker