Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Senterleder Eva Nielsen og senterkoordinator Irene Hegg ser frem til nyåpning i november. Little Eataly vil ligge bak bilen til høyre i bildet. (Arkivfoto: Jon Vaag Eikeland)

Oasen lanserer bydelsrestaurant

Oasens kunder vil ha mer enn bare shopping. Svaret fra senterledelsen er en italiensk restaurant med utvidete åpningstider og alkoholservering.

– Kundeundersøkelser viser at vi behøver en restaurant for å gi kundene det totaltilbudet de ønsker, sier senterleder Eva Nielsen.

13. november åpner derfor Little Eataly i Postens gamle lokaler på Oasen. Spisestedet er et kjøpesenter-tilpasset serveringskonsept basert på Eataly Ristorante på Aker brygge i Oslo.

– Vi skal være et nytt og friskt pust i den porteføljen som allerede finnes på Oasen, med steinovnsbakt pizza, fersk pasta, salater og andre småretter, sier administrerende direktør i Eatalys-eierselskap Blender, Ronny Gjøse, til Sydvesten.

Han forteller at restaurantens får uteservering og en egen inngang som gjør det mulig å holde åpent utover senterets åpningstider, også på søndager.

Lokalt tilbud

Som ved Eatalys andre serveringssteder vil det være mulig å kjøpe øl og vin for restaurantens gjester. Gjøse og Nielsen deler en felles ambisjon om at det nye spisestedet skal bli en bydelsrestaurant.

– Folk skal ikke behøve å dra inn til sentrum hvis de vil kose seg med venner eller familie en fredagskveld, sier Blender-direktøren.

– Dette er et tilbud vi virkelig har ønsket oss i forbindelse med utvidelsen av Oasen, sier Nielsen. Senterlederen forteller at restaurantåpningen sammenfaller med nyåpningen av Oasen, der butikker som Lampehuset, Apotek1, Elkjøp og en ny MX Sport skal presenteres.

I et intervju med bransjemagasinet Horecanytt viser Gjøse til at kjøpesentermat ikke lenger er ensbetydende med konditorier, hurtigmat og enkle konsepter.

– Sentrene er i ferd med å bli destinasjoner der publikum bruker stadig mer tid, og da stilles det også økende krav til serveringskonseptene som tilbys. Kundene forventer variasjon, spennende smaker, unikt og koselig miljø og en opplevd verdi for pengene sine. Little Eataly er blant annet vårt svar på denne utfordring, sier Gjøse.

Flere valgmuligheter

Det begynner dermed å tette seg til med serveringstilbud i og rundt Oasen. Veletablerte Venezia Pizzeria har fått iSushi som nærmeste nabo, mens Subway er det foreløpig siste tilskuddet av mattilbud på senteret.

Little Eataly på Oasen blir den tredje i rekken. Fra før er spisestedet å finne på Strømmen storsenter og Sørlandssenteret. Gjøse er ikke bekymret for at det allerede ligger en italiensk restaurant tett ved Oasen.

– Vi har tro på vårt konsept, sier han.

kommentarfelt drives av Disqus

Av

Jon Vaag Eikeland

jon@sydvesten.no

Relaterte saker