Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Per Terje Torkildsen er begeistret over hvor langt kommunen strakk seg for å få skoleveien både trygg og pen. (Foto: Thomas Owren)

– Kommunen leverte over mine villeste forventninger

Per Terje Torkildsen fra Fjellsdalen var bekymret for barnebarnas skolevei. – Kommunens sikringsjobb fortjener vanvittig ros, sier han.

Før sommeren skrev Sydvesten om de usikrede kampesteinene som så ut som om de hvert øyeblikk skulle rase ut i skoleveien. I løpet av sommeren tok kommunen tak i saken, og naboene har latt seg begeistre av resultatet.

Over 500 000

– De har levert over mine villeste forventninger. Kommunen får mye kjeft når ting ikke virker, så jeg synes det er på sin plass med litt ros når de så til de grader leverer, sier Per Terje Torkildsen.

Det kommunen har gjort er: De har brukket løs de digre, usikrede steinene som raste ned fra skråningen. De har bygget en mur i skudesnesstein for å hindrestein, jord og masse fra å rase ned på stien. De har rassikret med en sognemur i tre. Og de har fikset rekkverk og asfalt i samme slengen. I alt kom prislappen på over en halv million kroner.

Sårt tiltrengt

– Det var et kinkig område, hvor stein og jord med jevne mellomrom ville rase ned fra skråningen. Opprustningen var sårt tiltrengt, og det skulle sikkert vært gjort for lenge siden, sier overingeniør Arild Gundersen i trafikketaten.

Arbeidet med skoleveien i Fjellsdalen sto klart i forrige uke, i tide før første skoledag. Gundersen synes det er gøy å få gode tilbakemeldinger på jobben.

– Det er veldig ok å få positive tilbakemeldinger av og til. Her hører vi mest negativt når ting ikke virker, sier han, og berømmer Løvås maskin for vel utført jobb.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no

Relaterte saker