Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Odd Helmers Pedersen (t.v.) og Ove Færevaag viser frem noen av maleriene som stilles ut i Auto 23-bygget fra 16. til 30. august. Den tredje utstilleren er Inge Gausdal. (Foto: Henning Jensen)

Skal glede fyllingsdølene

Fritidskunstnerne Odd Helmers Pedersen, Ove Færevaag og Inge Gausdal stiller ut et tyvetalls bilder med tre helt ulike uttrykksformer i Auto 23-bygget i august.

De tre herrene er med i Fritidsmalernes Forening i Bergen. Odd har bodd og arbeidet som kunstner i Fyllingsdalen i 20 år. Inge holder til i Loddefjord og Ove er laksevåggutt som er født og oppvokst i Aléen. Det er første gang de tre aktive kunstnerne stiller ut bildene sine sammen.

Natur og mennesker

De tre lokale kunstnerne har forskjellige stiler og uttrykksformer. De frister med landskapsmalerier, bergensmotiver og malerier av mennesker i aktivitet både ved kysten og på fjellet. I tillegg stiller de ut mer abstrakte og nonfigurative verk.

Alle tre anser seg som amatørkunstnere, men har lang erfaring bak seg som malere.

– Jeg kommer til å stille ut malerier jeg har jobbet med de siste tre til fire årene. Folk får se og kan kjøpe klassiske landskapsmalerier, samt noen mer moderne og abstrakte motiver. Jeg liker å utfordre meg selv med å bruke nye teknikker, sier Odd.

Ove forteller at han er svært glad i å male fargesterke malerier.

– Jeg er veldig opptatt av bergensmotiver, som for eksempel gamle bergenshus. Jeg maler også motiver fra livet og fisket langs kysten, som bildet fra makrellfisket på Sotra, sier Ove.

Han stiller i tillegg ut nonfigurative malerier inspirert av kubismen.

Motiver fra fjellet

– Inge er den eldste av oss og har vært aktiv i Fritidsmalernes Forening siden den startet opp i 1977. Han maler spennende bilder av mennesker i forskjellige situasjoner på tur, spesielt på fjellet, sier Ove.

De tre lokale kunstnerne kjenner hverandre godt fra Fritidsmalernes Forening som holder hus på Damsgård. Denne utstillingen er likevel den første de viser sammen, og er denne gangen ikke i regi av foreningen.

– Jeg kjenner Auto 23-eier Morten E. Fredriksen. Han er usedvanlig kunstinteressert, så han låner oss et flott utstillingslokale i Auto 23-bygget i Spelhaugen. Lokalet ligger i første etasje like ved matbutikken. Det har godt lys og fine vegger å henge opp maleriene på. Fredriksen viser seg som en sann kunstvenn, sier Odd.

Maleriutstillingen åpner lørdag 16. august klokken 1200.

Av

Henning Jensen

henning@sydvesten.no

Relaterte saker