Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Knappetunnelen har  vært stengt siden 23. juni. (Foto: Statens vegvesen)

Knappetunnelen kan åpne før tiden

Knappetunnelen har  vært stengt siden 23. juni for oppgradering av det tekniske anlegget og skal etter planen ikke åpne igjen før den 18.august. Arbeidet med oppdateringen har gått så bra, at det nå ser ut som den kan åpne igjen før dette.

– Vi er godt i rute, og dersom testingen fremover går like bra som den har gjort hittil, er det mulig vi kan gjenåpne tunnelen tidligere enn planlagt, sier byggeleder Magnar Ivarsflaten i Statens vegvesen.

Nå er alt det elektriske utstyret skiftet ut og reprogrammert, og det er kun testing av utstyret som gjenstår. Utskiftingen i tunnelen mellom Dolviken og Sandeide er gjort for å oppdatere utstyret i i forhold til utstyret i den nye tunnelen som ligger under Kanadaskogen, som åpner høsten 2015.

Selv om alt går knirkefritt i oppgraderingsprosessen, påpeker Ivarsflaten at det fremdeles er mye vitktig arbeid som gjenstår, og våger derfor ikke å gi noen dato for når testingen tidligst kan være ferdig.

Trafikkavviklingen i området har gått bra så langt i stengningsperioden, og det er ikke kommet klager fra trafikantene.

– Den eneste klagen vi har fått, er fra en beboer i Dolviken som syntes viftene bråkte vel mye i en periode da vi hadde dem på fullt. Dette gjorde vi for å få ned luftfuktigheten inne i tunnelen, sier byggelederen.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Relaterte saker