Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • En av stuntene var å kjøre en bil på en rampe, slik at den havnet på to hjul i stor fart bortover asfalten.

Monsterdoningene invaderte dalen

Hot Wheel Brothers har kommet til Norge i sommer for å gi nordmenn et innblikk i bilstunt og for å dele lidenskapen.

Du har kanskje latt deg fascinere av ville bilstunt på TV? Nå er tyske Hot Wheel Brothers på Norgesturne for femte gang for å vise frem stunts med biler og motorsykler: Monstertrucks, motorsykler, bilkrasj, brannvegg og stuntmann på panseret.

Det er flere hakeslipp blant de hundre publikummerne som har tatt turen. Bilførerne nøler ikke med å trykke på gasspedalen idet de setter fart mot rampen. Bilen lander på taket og ruller rundt på plassen gjentatte ganger, helt til den ikke fungerer lenger.

 

Vokst opp med biler

– Vi elsker det vi gjør, sier Vladi Costea som er den engelske stemmen man hører gjennom høyttalere i showet.

Hot Wheel Brothers er fra Tyskland, men har reist rundt sammen i nærmere tolv år flere steder i verden. De siste årene har de kommet til Norge, og trives godt i det kjølige klimaet.

– Jeg liker så godt fjellene, og klimaet er ikke så varmt. For noen år siden var vi i Tyrkia og det var så uutholdelig varmt der.

Hvor i Norge trives du best?

– Favorittstedet mitt i Norge må være Alta i Hammerfest. Jeg liker så godt det området.

Gjengen har vokst opp med biler og har gjennom årene utviklet showet gradvis. Det hele startet med foreldrene deres på 60-tallet, hvor det stort sett gikk i mindre bilstunts. Allerede da de var rundt syv år gamle kjørte de rundt i showet med motorsykler på små ramper, men etter hvert som de ble eldre bygget foreldrene deres større ramper og syklene måtte byttes ut med en annen størrelse.

 

Har med sønnene på turne

Nå får tre av sønnene til noen av mennene være med på eventyret de også. Logan Jack Lemoine (9), Bubi Lemoine (9) og Anton Lemoine (5) synes det er stas, og Logan smiler med hele ansiktet etter en tur i en av de minste stuntbilene.

På sidelinjen sitter en familie på seks som ser showet for første gang. Far til to av barna synes det er fint at de yngste får oppleve bilshowet. Han har vært på noe lignende i USA, og synes det er kult at det nå finnes i Norge.

– Det er utrolig gøy å se det her også, og det var overraskende mye lyd og fart! sier Kenneth Fjell.

– De er litt gale også, på nesten alt de gjør! sier Martin Mykland Jacobsen (9).

– De ødelegger bilene. Jeg synes ikke det er så veldig lurt, de sløser jo veldig, sier Thea Marie Døssland Mykland (8).

– Har de guttene tenkt å stå der når bilen skal være bowling kule? sier Martin og sikter til de tre fetrene som sitter på en av rampene.

– Jeg tror de bare skal sitte der og vente til det er over, svarer Thea.

Hadde dere turt å kjøre stuntbil?

– Jaaa, sier Martin litt nølende.

 

Seks timer å rigge

En vegg av tre blir satt fyr på før en bil med en mann på taket suser gjennom. Store monstertrucks letter fra bakken idet de treffer rampen og et halvt sekund etter lander den på noen sammenklemte biler. Det tar rundt seks timer å sette opp alt utstyret før et show, og to timer å pakke ned igjen før neste sted. I fjor besøkte bilstuntentusiastene 171 steder i Norge, og i år er det 163 plasser som står for tur.

– Folk burde komme for å ha det litt gøy, enkelt og greit, som om de skulle på sirkus, sier Costea.

Av

Martine Onstad

red@sydvesten.no

Relaterte saker