Velkommen til nye Sydvesten på nett!

Frøya knuste Bærum

Med smarte trekk under gjestenes kurv og et bunnsolid forsvar banket Frøya gjestene Bærum i Frøyahallen på lørdag. nett Gabrans– Dette var en viktig kamp for Frøya, nå kan vi ta juleferie med skuldrene senket, sa Ron Billingslea etter fyrverkerikampen. – Viktig seier Med seieren over Bærum på lørdag klatret Frøya opp på den viktige tredjeplassen på tabellen. Billingslea var svært godt fornøyd med lørdagens kamp, men ikke fullt like fornøyd med at kampslutt også var starten på en lang ferie. – Det er aldri bra for formen å ta ferie, sa Billingslea med glimt i øyet etter at Frøyas menn hadde rundspilt Bærumsgutta. Men at tredjeplassen var sikret før ferien karakteriserer treneren som svært viktig. – Det er tett på tabellen, og vi skal være med å kjempe blant de fire beste lagene. For å klare det, trengte vi denne seieren, sier Billingslea. Frøya dominerte Det var ingen tvil om at Frøyas menn var skjerpet og konsentrerte da de entret banen i Frøyahallen. I første periode var Frøya totalt dominerende på banen. Med et bunnsolid forsvar sørget herrene til Frøya for at gjestenes poengsanking lot vente på seg. Det skapte stor frustrasjon hos Bærum, som førte til at de gjorde feil på feil, noe vertene visste å utnytte. De snappet ballen og gjorde kjappe kontringer, som gav god uttelling på poengtavlen. Halvveis ut i første periode var også treneren til Bærum, Mathias Eckhoff så frustrert at han fikk marsjordre av knallharde dommere. På det tidspunktet viste tavlen 19-3. Uten treneren på sidelinjen ble ikke frustrasjonen mindre hos Bærum. De slet voldsomt i denne perioden, noe som gav Frøya en ledelse på 20 poeng. Knallharde dommere I andre periode virket det som om gjestene hadde fått samlet seg litt. Frøya kom dårlig i gang, og slapp gjestene inn i kampen. Dette ble en god periode for Bærum, bare avbrutt av nok en knallhard dommeravgjørelse, som gav Bærums Ryan Ferranti marsjordre. Etter pausen var Frøyas menn igjen noe dårlig organisert og slapp gjestene inn i kampen. Frøya bommet på en del opplagte poengmuligheter, og virket stresset. En timeout med peptalk så ut til å virke, og laget samlet seg og gjorde noen smarte trekk under kurven, som gav full uttelling. Frøyas Edmunds Gabrans storspilte, og var en ballfordeler og poengsanker av stort format. Han kunne da også notere seg for hele 30 poeng i Frøyahallen på lørdag. Bullock tilbake Fra fjerde periode var vertene igjen topp konsentrert og holdt Bærum på en armlengdes avstand gjennom hele perioden. Frøya bikket 100 poeng, og var i realiteten aldri truet av Bærum, som kanskje tapte kampen allerede i første periode. Selv med kjempen Peter Bullock tilbake på laget, vil ikke treneren fremheve noen spillere i fyrverkerikampen på lørdag. – Denne kampen var et godt eksempel på lagspill. Men det er klart at Bullock er svært viktig for oss, det er godt å ha ham med igjen, mente Billingslea. Frøya ligger nå på tredjeplassen på tabellen. Tromsø troner på toppen, med Centrum på andreplassen. Kampfakta: Frøya Basket - Bærum Basket 103-73, (35-15, 16-16, 20-20,32-22). Frøyahallen Toppscorer Frøya: Edmunds Gabrans (30 poeng). Frøya: Espen markhus, Andrina Blatancic, Adrian Schønning, Nikola Blatancic, Alain Nzeyimana, Edmunds Gabrans, Hamad Mostafa, Håvard Flostrand, Remy Krasniqi, Reno Silavs, Louis Nolikumana, Peter Bullock. Dommere: Torkild Rødstrand, Daniel Mekki, Alexander Kabanov.