Velkommen til nye Sydvesten på nett!
  • Eirin Bjerkomp Soelberg (23), Ingrid Lund (18) og Tage Christopher Sundal (18) er blant de som spiller opp i Nygård kirke på lørdag. (Foto: Thomas Owren)

Talentinnrykk i Nygård kirke

Flere av byens største musikktalenter inntar Nygård kirke lørdag.

På lørdag blir det garantert stemningsfullt og vakkert i Nygård kirke. Da arrangeres det nemlig konsert med noen av byens fremste unge klassiske talenter. De unge musikerne som deltar har kvalifisert seg for prestisjetunge «Ungdommens musikkmesterskap» (UMM), som går i Oslo 21. og 22. januar. Blant musikerne finner vi cellisten Balder Mikkelsen fra Bønes, saksofonist Anders Hellesund fra Bønes, Tage Christopher Sundal fra Godvik (eufonium), samt to kammermusikkgrupper med lokale talenter i besetningen. Konserten er gratis, og det sendes rundt kollektbøsser hvor pengene går til kirkens planlagte innkjøp av flygel.

–Vi håper at Nygård kirke skal kunne etableres som en konsertarena på Indre Laksevåg, en bydel som mangler slike, sier initiativtaker Frode Jakobsen, som er lærer ved Langhaugen og Kongshaug musikkgymnas og nestleder i menighetsrådet på Nygård.

Konserten begynner lørdag klokken 1800.

Av

Thomas Owren

thomas@sydvesten.no